Policija: Joniškio rajone peršauta mergaitė susižalojo pati

  • Teksto dydis:

Joniškio rajone Skaistgirio parke iš šaunamojo ginklo sužalota mergaitė susižalojo pati, pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Joniškio rajone Skaistgirio parke iš šaunamojo ginklo sužalota mergaitė susižalojo pati, pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Apie parke šaunamuoju ginklu į koją sužalota mergaitę pranešta liepos 13 dienos pavakarę. Devynmetė S.A. namuose mamai pasakė, kad jai skauda koją, ji pasakojo, kad išgirdo šūvio garsą, o po to kojoje pajuto skausmą.

Ligoninėje iš sužalotos vaiko kojos išimta pneumatinio šautuvo kulka. Policijos pareigūnai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vėliau paaiškėjo, kad mergaitė susižalojo pati, nusprendusi pažaisti su kaimyno turimu ginklu.

Anksčiau tądien devynmetė su seserimi lankėsi pas kaimynų vaikus, kur šaudė pneumatiniu šautuvu į taikinį. Pramoga vyko prižiūrint suaugusiesiems. Po to kaimynas šautuvą nunešė į įprastą jo laikymo vietą - lauko virtuvę ir padėjo už durų. Vaikai „slaptavietę“ įsiminė.

Iš parko grįžusios mergaitės nutarė vėl pažaisti su ginklu.

Įvykus nelaimei, matyt, iš baimės prisipažinti apie paimtą šautuvą, kilo istorija apie šūvį parke. Tačiau, būdama ligoninėje, S.A. savo tėčiui prisipažino, kad susižalojo pati: iš kaimynų lauko virtuvės savavališkai paėmė ginklą, kuriuo buvo šaudyta dieną, užtaisė jį ir, eidama lauk, suklupo už po kojomis pasimaišiusio daikto, o ginklas už kažko užkliuvo ir iššovė.

Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatyme nustatyta, kad leidimas pneumatiniam ginklui, įsigyti nereikalingas, šių ginklų registruoti policijoje nereikia. Tačiau to paties įstatymo 31 straipsnis įpareigoja D kategorijos, kuriai priskiriami ir pneumatiniai šautuvai, ginklo savininkus užtikrinti saugų ginklo ir šaudmenų laikymą, kad kiti asmenys juo negalėtų pasinaudoti.

Tad ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo bus nutrauktas, o mergaičių tėvų laukia administracinė atsakomybė.


Šiame straipsnyje: ginklasšūvisSusižalojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių