Prie sienos su Rusija – karo laikų sprogmenys

  • Teksto dydis:

Prie sienos su Rusija, kuri driekiasi Šakių rajone, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai aptiko pavojingą karo laikų granatą ir priešpėstinę miną. 

Pirmadienį VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai patruliavo Šakių rajono Gluobių kaimo ribose. Maždaug už puskilometrio nuo sienos su Rusija, griovyje, pareigūnai pastebėjo sprogmenis.

Pasieniečiai iškart ėmėsi vietovės apsaugos ir informavo išminuotojus, ugniagesius, policiją ir medikus.

Po kelių valandų į įvykio vietą atvyko Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai. Jie nustatė, kad radiniai yra Antrojo pasaulinio karo laikų rankinė granata „F-1“ ir priešpėstinė mina „POMZ“. Granata kėlė pavojų, todėl išminuotojai ją sunaikino vietoje. Priešpėstinė mina buvo išvežta.

Praneša ir gyventojai

Karo laikų sprogmenų pasienyje su Rusija pasitaiko dažnai. Apie juos pasieniečiams neretai praneša patys gyventojai, kuomet juos pamato atsitiktinai arba juos randa apdirbdami laukus. Pavojingą anų laikų palikimą kartais aptinka ir patys pareigūnai, kuomet patruliuoja nuošaliomis vietovėmis pasienio su Rusija ruože.

Pernai iš viso pasitaikė 23 atvejai, kai tokiomis aplinkybėmis pasieniečiams teko kviesti išminuotojus. Iš jų 14 kartų pavojingi sprogmenys buvo rasti pasienyje su Rusija, keturis kartus – pasienyje su Baltarusija, tris kartus – šalies viduje ir dusyk – pajūryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių