Prie Šilalės elektra mirtinai nutrenkė olandą ir jo draugę lietuvę

Nyderlandų pilietis ir jo draugė lietuvė žuvo pirmadienį Šilalės rajono laukuose nutrūkus aukštos įtampos linijos laidui, pranešė žiniasklaida ir Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatorius „Lesto“.

Nelaimė apie 15 val įvyko Šilalės rajone, Laukuvos seniūnijoje, Gatautiškės kaime, kai nukrito aukštos įtampos laidas.

Šilalės rajono policijos komisariato agstovų turimais pirminiais duomenimis, nukritus laidui užsidegė žolė - pažiūrėti, kas nutiko, su seserimi atbėgo 25-erių moteris. Ji į Lietuvą buvo grįžusi paviešėti su draugu, Nyderlandų piliečiu.

Pirminiais duomenimis, nukritęs laidas prisilietė prie elektrinio piemens. Mergina bandė pralįsti po laidais, tačiau užkliuvo ir patyrė elektros iškrovą. 45 metų olandas bandė gelbėti draugę, tačiau pats krito ant laidų, jį pradėjo krėsti elektra. Tai pamačiusi mergina čiupo vyriškiui už rankos, ir taip pat buvo nutrenkta.

Kaip BNS tvirtino Šilalės rajono budėtojai, atvykę pareigūnai ir medikai porai jau niekuo negalėjo padėti.

Anot „Lesto“, 10 kV elektros linijos laidas galėjo nutrūkti dėl neseniai įvykusios žaibo iškrovos ir dėl to pažeisto izoliatoriaus.

„Nutrūkęs laidas nukrito ant žolės ir prisilietė prie metalinės tvoros. Du žmonės žuvo, kai jie prisilietė prie laidininku tapusio elektrinio piemens“, - teigiama pranešime spaudai. Preliminariais duomenimis, nelaimės vieta buvo apie 140 metrų nuo nutrūkusio laido vietos.

Našlaite liko 5 metų žuvusios merginos duktė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TODEL

TODEL  portretas
NX

3 Kodėl

3 Kodėl portretas
Kodėl nutrūkes laidas pasiekė žemę su įtampą, juk turėjo suveikti apsauga? Kodėl tvora metalinė jei virš eina laidai? Nežinojo ar laide yra įtampa tai kodėl ėjo artin?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių