Per savaitgalį iš vandens telkinių ištraukti šeši skenduoliai

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį iš vandens telkinių Lietuvoje ugniagesiai ištraukė šešis nuskendusius žmones, dar vieną gyvybę pavyko išgelbėti, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Penktadienį Elektrėnų savivaldybėje, Vievio ežere, apie 150 metrų nuo kranto, 18 metrų gylyje, rastas nuskendusio vyro, gimusio 1950 metais, kūnas.

Šeštadienį gautas pranešimas, kad Kretingos rajone, Tuzų kaime, iš vandens telkinio nebeišnyra vyras. Atvykę ugniagesiai iš kieme esančio tvenkinio ištraukė nuskendusio penkiasdešimt vienerių metų vyro kūną. Tą pačią dieną Vilniuje iš Neries ištrauktas skenduolis, plūduriavęs prie kranto. Jo asmenybė nustatinėjama.

Dar vienas pranešimas gautas, Prienų rajone, Mažųjų Zariškių kaime, kur iš tvenkinio neišniro moteris. Atvykę narai ištraukė jos kūną, medikai konstatavo moters mirtį. Druskininkų savivaldybėje, tarp Liškiavos ir Viečiūnų kaimo, iš Nemuno upės ištrauktas šeštadienį nuskendusiu vyro, gimusio 1968 metais, kūnas. Jis buvo rastas 7 metrai nuo kranto.

Dar vieno vyro, gimusio 1961 metais, kūnas ištrauktas sekmadienį iš Molėtų rajone, Simančių kaime, esančio tvenkinio.

Šeštadienį gautas pranešimas apie Lazdijų rajone, Burbų kaime, apvirtusią valtį. Iš keturių ja plaukusių asmenų du išplaukė patys, o du į krantą ištraukė poilsiautojai. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams žmonės jau buvo ištraukti ant kranto. Kol atvyko medikai, ugniagesiai gaivino merginą. Ją medikai išsivežė į ligoninę.

Ugniagesiai įspėja prie vandens be priežiūros nepalikti mažamečių vaikų. Nerizikuoti maudytis nežinomose, nuošaliose vietose, taip pat nešokinėti į vandenį nežinomoje vietoje, nes galima susižaloti atsitrenkus į dugne esančius daiktus.

Norintiems paplaukioti valtimi, rekomenduojama pasirūpinti asmeninės apsaugos priemonėmis. Ypač pavojinga išdykauti valtyje, vaikščioti joje, supti, nes ji gali apvirsti.

Prieš maudantis kiekvienam reikėtų kritiškai įvertinti savo plaukimo įgūdžius ir nepervertinti savo galimybių. Vienas didžiausių pavojų nuskęsti – maudytis apsvaigus nuo alkoholio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių