Vilnietis išgelbėjo skęstančius tris suaugusiuosius ir mažametį vaiką

  • Teksto dydis:

Pirmadienio vakarą vilnietis Vaclovas Blaževičius Zarasų rajone Švento ežere išgelbėjo skendusią šeimą - tris suaugusiuosius ir keturių metų vaiką.

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras (BPC),  pirmadienį 20 val. 32 min., Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 buvo gautas pranešimas apie tai, kad Zarasų rajone, Švento ežere, apvirtus valčiai skęsta žmonės.

Tačiau padėti skęstantiesiems pirmasis suskubo prie ežero vasarojantis vilnietis. Katamaranu priplaukęs prie apvirtusios valties ir į ją įsikibusių žmonių, jis nuplukdė ją ir visus žmones į krantą.

Pasirodė, kad apvirtusioje valtyje be trijų suaugusių žmonių – jauno vyro, jo žmonos ir uošvio – dar buvo ir ketverių metukų vaikas.

Visi atsipirko tik dideliu išgąsčiu ir rimčiau nenukentėjo, todėl greitosios medicinos pagalbos įvykio vietoje neprireikė.

Vasarą atvykę pasisvečiuoti pas tėvus Zarasuose jauna emigrantų iš Londono šeima išsiruošė žvejoti, kartu pasiėmė ir vaiką.

Kaip nurodo BPC, motorine valtimi nuplaukus į giliausią ežero vietą, kur iki dugno yra apie aštuoniolika metrų, oras netikėtai pasikeitė: pakilo vėjas, smarkiai subangavo iki tol ramus buvęs ežero paviršius. Bangoms užpylus variklį ir apvertus valtį, žmonės atsidūrė vandenyje.

Švento ežero plotas didesnis nei 4 kvadratiniai kilometrai, o, ežero paviršių apgaubus rūkui, netrukus nei žmonių, nei valties nuo kranto nebebuvo matyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Šeimos nepažįstu, bet ačiū Jums, kuris išgelbėjote skendusius žmones.

Bronius

Bronius portretas
O tai kur čia tas didvyriškumas kad katamaranu daplaukė? Kad neabejingas, pagelbėjo vertas pagarbos nors pagal „nerašytą kodeksą“ kitaip ir būti negali.

Sanciu,Kibiras,,

Sanciu,Kibiras,, portretas
Svarbu buvo milijonus,,istratinti,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių