Skuodo rajone užsidegė miško paklotė

  • Teksto dydis:

Penktadienio pavakare Skuodo rajone užsidegė miško paklotė.

16.15 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas, kad Barstyčių seniūnijoje, Geldėnų kaime, dega miško paklotė.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Skuodo priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos ir Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Plungės priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Kaip pranešė BPC, informacija apie įvykį perduota Kretingos miškų urėdijai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, prieš kelias dienas įspėjo apie gaisrų pavojų miškuose.

Nuo gegužės 1 dienos Lietuvoje miškuose kilo 17 gaisrų, išdegė apie 500 arų miško paklotės.

„Ypač didelį pavojų miškams kelia deginami laužai. Juos leidžiama kurti tik specialiose aikštelėse, apsuptose iš visų pusių ne siauresne kaip 0,5 metro mineralizuota zona. Tai iki nedegančio grunto pašalintos miško paklotės juosta. Arti laužavietės neturi būti sausos žolės, medžių, durpingo grunto ar kitokių degių medžiagų. Nekurkite didelių laužų, kai pučia stiprus vėjas, nes žiežirbos gali uždegti medžius. Esant sausam ir karštam orui, kūrenti  miške laužus draudžiama. Paliekant laužą būtina įsitikinti, kad jis gerai užgesintas, o žarijas užgesinkite vandeniu arba užberkite žemėmis“,– teigia Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas.

Dar viena su žmogaus veikla susijusi gaisrų miškuose priežastis – automobiliai ir kitos transporto priemonės. Kibirkštys, lekiančios iš automobilių, traktorių, miškovežių ir kitų transporto priemonių variklių arba netvarkingų išmetamųjų vamzdžių, gali uždegti sausą miškopaklotę.

Vykdami į mišką poilsiauti, atkreipkite dėmesį į oro ir gaisringumo prognozę, į miške ir poilsio aikštelėse esančias informacijos priemones ir vykdykite visus miškininkų ir priešgaisrinės apsaugos darbuotojų nurodymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių