Sulaikytas ugniagesys, kuriam nuvažiavus į griovį žuvo 19-metė BMW keleivė

  • Teksto dydis:

Policija šeštadienį sulaikė vairuotoją, per kurio sukeltą avariją Švenčionių rajone žuvo 19-metė. Pranešama, kad sulaikytasis – pradedantysis ugniagesys-gelbėtojas buvo neblaivus.

Pasak Vilniaus apskrities policijos, nelaimė įvyko šeštadienį po vidurnakčio. Apie 00.16 val. buvo gautas pranešimas, kad Švenčionių rajone, Ragaučinos kaime į griovį įvažiavo BMW markės automobilis, prispausta 19 metų mergina. Medikai konstatavo jos mirtį.

15.50 val. dviem paroms Švenčionių rajono policijos komisariate sulaikytas 1995 metais gimęs A. N., kaip įtariama, vairavęs automobilį neblaivus: jam nustatytas 1,38 promilės girtumas. Policija informuoja, kad sulaikytasis keturis mėnesius dirba gaisrininku-gelbėtoju Vilniaus apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl vairavimo pažeidžiant eismo saugumo taisykles, esant neblaiviam kai per sukeltą įvykį žuvo žmogus – už tai baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų.

Be merginos ir sulaikyto vairuotojo, automobiliu vyko blaivi 1999 metais gimusi mergina ir 2001-aisiais gimęs neblaivus nepilnametis (0,88 prom.). Visiems, išskyrus žuvusiąją, medikai suteikė pagalbą ligoninėje, jie išleisti gydytis ambulatoriškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių