Tarp Alpėse žuvusių lietuvių – Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas

  • Teksto dydis:

Prancūzijos Alpių kalnuose žuvo du lietuviai alpinistai, vienas jų -Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Lietuvos alpinizmo asociacijos narys Artūras Bazys.

Apie kolegos žūtį sekmadienio vakarą BNS patvirtino Kriminalinės policijos viršininkas Rolandas Kiškis.

„Be galo geras, jautrus, nuoširdus, atviras, mylintis gyvenimą ir skatinantis mylėti gyvenimą kitus žmogus. Labai didelis profesionalas. Labai užjaučiu artimuosius“, - apie žuvusį kolegą kalbėjo R.Kiškis.

„Du lietuviai alpinistai žuvę, vienas yra mūsų asociacijos narys, kuris yra labai patyręs alpinistas. Mums tai skaudi netektis“, - BNS sekmadienį sakė S.Damulevičius, kuris sekmadienį susisiekė su Prancūzijos atstovais. Prancūzijos žiniasklaida pranešė, jog žuvusieji lietuviai - vyras ir moteris.

Jis teigė sekmadienį susisiekęs su vieno iš žuvusiųjų artimaisiais, tačiau, jų prašymu, alpinisto tapatybės atskleisti negalįs.

Vienas iš trijų likusių gyvų per nelaimę lietuvių šiuo metu, anot S.Damulevičiaus, buvo apklausiamas Prancūzijos žandarmerijoje, kuri aiškinasi įvykio aplinkybes. Pasak jo, išgyvenęs asmuo taip pat yra Lietuvos alpinizmo asociacijos narys.

„Tas žmogus yra ištiktas šoko“, - anskčaiu sekmadienio vakarą sakė S.Damulevičius.

Ši asociacija vienija apie 150 narių. S.Damulevičius pasakojo, kad lietuviai kopti į Alpes vyksta tiek vasarą, tiek žiemą, tačiau pastaruoju sezonu tai daryti kur kas pavojingiau.

„Žiemą Alpėmis kopia tik labai patyrę alpinistai“, - sakė jis.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Caseneuve'as (Bernaras Kazenevas) išplatintame pranešime ragino žmones saugotis. Pasak jo, sniego lavinų rizika regione artimiausiomis valandomis yra didelė. Lietuvos užsienio reikalų ministerija atkreipia dėmesį, kad minimuose žiemos kurortuose atostogaujantys Lietuvos piliečiai išliktų budrūs ir laikytųsi atitinkamų Prancūzijos tarnybų ir kurortų administracijų rekomendacijų.

Naujienų portalas franceinfo.fr sekmadienį rašo, kad per sniego griūtį žuvo lietuviai vyras ir moteris, o dar vienas kartu buvęs lietuvis - išgelbėtas. Nelaimė nutiko maždaug 10 kilometrų nuo Šamoni alpinizmo centro Prancūzijoje.

Gelbėtojai sakė, kad lavina nuslinko apie 3 200 metrų aukštyje virš Aržantjero kaimelio apie 12 val. Grinvičo (14 val. Lietuvos) laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam tai va

Tam tai va  portretas
Jei man liptų ant sprando,kai užsikloju patalais, tai irgi nuspirčiau velniop. .....

keista

keista portretas
patyrę alpinistai žiemą ir po vieną į kalnus nekopia.

tai va

tai va portretas
tai kur buvo tuomet dievas? šventė Naujuosius?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių