Ugniagesiai: šiemet 90 kartų butuose degė šiukšlės

  • Teksto dydis:

Šiemet Lietuvos daugiabučiuose namuose kilo 568 gaisrai, 90 kartų juose degė atliekos ir šiukšlės, skelbia ugniagesiai.

Vėlų pirmadienio vakarą 23.18 val. į priešgaisrinę komandą Radviliškyje atėjęs gyventojas pranešė, kad J. Tumo-Vaižganto gatvėje dega namas.

Atvykus ugniagesiams, mūriniame gyvenamajame name, antrajame aukšte esančiame 12 kvadratinių metrų kambaryje degė namų apyvokos daiktai ir šiukšlės, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Gesinant šį gaisrą vandeniu buvo sulietas ir butas, esantis pirmajame aukšte.

„Tai ne pirmas kartas, kai šalia gaisrinės gyvenantys žmonės atskuba prašyti pagalbos. O ugnis neretai įsiplieskia ten, kur gyvena  socialinių įgūdžių stokojantys, turintys psichikos sutrikimų ar asocialiai besielgiantys žmonės,“ – sako Radviliškio priešgaisrinės gebėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Donatas Stakvilevičius.

Pasak pareigūno, būna ir tokių atvejų, kai žmogui dėl psichikos sutrikimų yra būtina medikų pagalba, bet pastarasis taip nemano.

Pavyzdžiui, nemenka gaisro rizika ir tada, kai  į butą tempiama viskas, kas į rankas pakliūva. Kaip teigia ugniagesiai, kur netvarka, ten gali įsiplieksti ugnis. 

D. Stakvilevičiaus teigimu, visi daugiabučių gyventojai įsirengtų butuose dūmų detektorius, nes šie laiku įspėtų apie kilusį gaisrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių