700 tūkst. eurų gabenusių latvių byla pasiekė teismą

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra Vilniaus apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje trys Latvijos piliečiai kaltinami neteisėtu grynųjų pinigų gabenimu.

Kaip pranešė prokuratūra, 2015 metų rugpjūčio 15 dieną Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai Kauno apylinkėse sulaikė krovininį vilkiką, kurio vairuotojas į Latviją vežėsi beveik 700 tūkst. eurų.

Vairuotojas, Latvijos pilietis A. J., pareigūnams sakė, kad vilkikas tuščias, o jis pats tiesiog grįžtąs namo į Latviją. Tačiau detaliai patikrinus vilkiką „Scania“, kabinoje rasta šimtai tūkstančių eurų įvairiomis kupiūromis.

Pasak pranešimo, į juodus plastikinius maišelius supakuoti pinigai buvo išslapstyti įvairiausiose kabinos vietose – po sėdyne, lentynoje, taip pat vairuotojo asmeniniame krepšyje, tarp drabužių. Pinigų buvo pridėta į kavinuką, automagnetolos dėžę, tarp šaldytuve esančių maisto produktų, net į virtuvinį puodą.

Paaiškinti negalėjo

Iš viso pareigūnai vilkiko kabinoje aptiko 682 tūkst. eurų, kurių kilmės A. J. negalėjo paaiškinti, kaip ir to, kodėl mėgino juos vežtis slapta.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad 682 tūkst. eurų vilkiko vairuotojui tų pačių metų rugpjūtį Rygoje perdavė Latvijos pilietis G. T., kuris organizavo neteisėtą grynųjų pinigų pinigų gabenimą per Lietuvą.

Į šią nusikalstamą veiką G. T. įtraukė dar vieną Latvijos pilietį U. M., kad lydėtų ir saugotų neteisėtai grynuosius pinigus gabenusį vilkiką „Scania“.

Įstatymai numato, kad įvežant ar išvežant grynuosius pinigus iš Lietuvos į kitas Europos Sąjungos šalis reikia deklaruoti sumą, viršijančią 10 tūkst. eurų.

Kaltinimai neteisėtą veiklą organizavusiam G. T., vilkiką vairavusiam A. J. bei šią transporto priemonę lydėjusiam U. M. pateikti dėl muitinės apgaulės, t.y. didesnės kaip 250 MGL dydžio sumą viršijančios daiktų vertės įvežimo nepateikiant muitinės kontrolei. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių