Apgavo parduotuvėje – kreipėsi į policiją

  • Teksto dydis:

Raseinių rajono apylinkės teismas 10 eurų bauda už pirkėjų klaidinimą nubaudė prekybos centro darbuotoją.

Raseinių rajono apylinkės teismas 10 eurų bauda už pirkėjų klaidinimą nubaudė prekybos centro darbuotoją.

Kaip pranešė Šiaulių apskrities policija, Raseinių gyventojas, kaip ir dauguma pirkėjų, pasidavė akcijos karštinei, tačiau pasijuto apgautas. Prekybos centre išvydęs jį sudominusią prekę už mažesnę kainą, vyras nusipirko akcijos lipduku pažymėtą prekę.

Tačiau sėkmingu pirkiniu jis džiaugėsi neilgai, nes pastebėjo, kad prekę įsigijo ne už tą kainą, kuri buvo nurodyta, o net 45 procentais brangiau.

Nors žala nebuvo didelė, bet pirkėjas labai pasipiktino nesąžininga rinkodara ir nusprendė netylėti - jis kreipėsi į Raseinių rajono komisariatą su skundu dėl pirkėjų apgaudinėjimo. Pareigūnai pradėjo administracinio teisės pažeidimo bylą pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę dėl pirkėjų ir klientų apgaudinėjimo.

Teismas, išnagrinėjęs surinktą bylos medžiagą, konstatavo, kad atsakinga prekybos centro pamainos vedėja pripažino padariusi minėtą pažeidimą. Darbuotoja paaiškino, kad, pasibaigus prekės akcijai, ji kainos pasikeitimo informaciją nusiuntė į kasą, tačiau prekės pakuotės kainos nepakeitė ir taip suklaidino pirkėją. Įvertinęs visas įvykio aplinkybes, teismas prekybos centro darbuotojai skyrė 10 eurų baudą.

„Kiekvienas iš mūsų esame pirkėjas ir beveik kiekvienam yra tekę susidurti su analogiškomis manipuliacijomis kainomis ir akcijomis. Dažnai apgautas pirkėjas pasijaučia nejaukiai, pažemintas ir negerbiamas, tačiau teisybės ieškoti neišdrįsta ar nenori tam gaišti savo brangaus laiko. Geriau tokią parduotuvę stengiasi aplenkti, o patirtą nuoskaudą pamiršti. Tačiau tylėdami jūs leisite netvarkai bujoti, o pareiškimas teisėtvarkos pareigūnams padės atstatyti teisingumą“, - rašoma policijos pranešime.


Šiame straipsnyje: apgavoparduotuvėpirkėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių