Arbatą su narkotikais atsisiuntusi medikė nuteista lygtinai

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas (PAT) lygtine bausme nuteisė moterį, iš Peru parsisiuntusią kokamedžio lapų arbatos, kurios sudėtyje yra narkotinių medžiagų.

29-erių metų panevėžietė medikė L. D. tikėjosi, kad gerdama šią arbatą galės sulieknėti ir atsikratyti nuovargio, antradienį pranešė prokuratūra. Pirmadienį PAT ją pripažino kalta ir skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant vieneriems metams.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai metų lapkričio 8 d. Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai, patikrinę vieną iš Pietų Amerikos atkeliavusią pašto siuntą, rado joje 63 gr susmulkintų kokamedžio lapų – narkotinės medžiagos, kuri yra įrašyta į sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintą Narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašą.

Ši siunta iš Peru buvo adresuota Panevėžyje gyvenančiam vyrui. Paaiškėjo, kad iš tiesų kokamedžio lapų iš užsienio užsisakė jo žmona L. D.

Pareigūnams moteris teigė apie kokamedžio arbatą sužinojusi iš interneto forumų. Ji perskaitė, kad arbata mažina svorį, nuovargio jausmą, todėl nusprendė šios arbatos užsisakyti, nors ir žinojo, kad joje yra kokaino. Už 100 pakelių arbatos iš vyro sąskaitos panevėžietė pardavėjui pervedė 37,88 JAV dolerius. Sutuoktinis, leisdavęs žmonai naudotis savo elektroninės bankininkystės duomenimis, apie šį neteisėtą žmonos pirkinį nieko nežinojo.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai, o jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arvydas Rusteika.

L. D. buvo pateikti kaltinimai dėl narkotinių medžiagų kontrabandos ir neteisėto disponavimo nedideliu kiekiu narkotinių medžiagų be tikslo jas platinti.

Kadangi kaltinamoji savo kaltę visiškai pripažino, teismas šią bylą išnagrinėjo taikydamas sutrumpintą įrodymų tyrimą, per vieną posėdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių