Atleistas kontrabandininkams talkinęs pasienietis

  • Teksto dydis:

Kontrabandininkams talkinęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pareigūnas buvo atleistas iš pareigų, jam taip pat teks sumokėti apie 11 tūkst. eurų baudą, penktadienį pranešė pasieniečiai.

Anot VSAT, kontrabandininkų pusėn stojusį pasienietį demaskavo ir sulaikė jo kolegos, kriminalinės žvalgybos bei imuniteto padalinių pareigūnai.

Sprendimas atleisti 32 metų jaunesnįjį specialistą A. Z. priimtas gavus Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį, juo pasienietis pripažintas kaltu dėl bendrininkavimo gabenant kontrabandą.

Į kriminalistų akiratį sieną su Rusija saugančios Šilgalių užkardos jaunesnysis specialistas pakliuvo dar 2015-aisiais. Tyrimo metu ėmė aiškėti, kad kontrabandininkų pusėn stojęs VSAT pareigūnas Šakių rajone sudarė sąlygas nusikaltėliams neteisėtai atgabenti cigarečių į Lietuvą per Šešupės upę. Ja eina siena su Rusija.

Iškart po sulaikymo Šilgalių užkardos pareigūnas buvo nušalintas nuo tarnybos. Jis VSAT dirbo nuo 2009 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiaip

Šiaip portretas
Parodykite bent viena iš tų vadinamų pareigūnų ar politikų kurie bent karta už savo nusikaltimus buvo nubausti realiomis laisves atėmimo bausmėmis? Išimtis gal tik tam girtam mentui kuris tris vaikus užmuše ir tas gavo tik 10 metuku ir už gerą elgesi ankščiau laiko paleistas buvo. O šiaip visada didžiausia bausmė arba atleidimas iš darbo arba atsistatydina patys jei pareigos aukštos kai tuo tarpu eilini žmogų kaleijme supudytu už ta pati. O paskui dar stebimės kaip korupcija ir nusikalstamumas tarp jų klesti. O visa ta reikalą galima išspresti labai paprastai. Pirma tai taikyti ne dvigubai švelnesnes bausmes o dvigubai griežtesnes nei eiliniam piliečiui nes pareigūnas turi ginti istatymą o ne ji pažeidineti ir nusikaltusius sodinti i bendras kameras ir zonas o ne priveligijuotas skirtas tik pareigūnams kaip kad yra normaliose šalyse. Viskas labai greitai ir korupcija ir nusikaltimai pasibaigtu. O ne kaip dabar daro ka nori vis tiek nieko nebus už tai.....

Intas

Intas portretas
Teisus Hunis

Hunis

Hunis portretas
Manau, kad cia ne atleisti reiktu, bet teisti rimtai. Taip ir zalius zmogeliukus per siena galima praleisti uz pinigus...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių