Atleisti du tarnybine padėtimi piktnaudžiavę pasieniečiai

  • Teksto dydis:

Penktadienį iš tarnybos atleisti du Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai, piktnaudžiavę tarnybine padėtimi ir už pažadėtą atlygį suklastoję dokumentą.

Kaip pranešė VSAT, Varėnos rinktinės vadas Vytautas Ižganaitis pasirašė įsakymus, kuriais iš vidaus tarnybos atleido 29 metų Druskininkų užkardoje tarnavusią minėtos rinktinės Sargybų skyriaus jaunesniąją specialistę bei 50 metų to paties Sargybų skyriaus pasienietį.

Praėjusių metų rugpjūčio pradžioje abu šie pareigūnai pateko į kolegų iš Varėnos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus akiratį.

Gauta žinių, kad Lietuvoje naudotų automobilių verslu užsiimantis Tadžikistano pilietis per tarpininkus ieško VSAT pareigūnų, kurie į jo pasą atgaline data įdėtų išvykimo iš Lietuvos ir atvykimo į ją spaudus.

Paaiškėjo, kad tadžikas turėjo pusmetį galiojusią Lietuvos vizą, suteikiančią jam teisę legaliai šalyje būti 90 dienų. Buvimo terminą pažeidęs ir laiku iš Lietuvos neišvykęs užsienietis rizikavo kitą kartą vizos negauti, o tai būtų reiškę jo verslo pabaigą.

Kriminalinė pasieniečių žvalgyta surinko informacijos, kad Tadžikistano pilietis per tarpininkę, 45 metų Kapčiamiesčio gyventoją, surado galimybę suklastoti dokumentą. Už tai buvo pažadėtas piniginis atlygis – 500 litų (145 eurai).

Nustatyta, kad minėta moteris tadžiko pasą perdavė pažįstamam Varėnos rinktinės Sargybų būrio pasieniečiui, o šis dokumentą patikėjo kolegei iš Druskininkų užkardos.

Raigardo pasienio kontrolės punkte per valstybės sieną vykstančių asmenų bei transporto priemonių patikrą vykdžiusi 29 metų pasienietė, pasinaudodama jai išduotu specialiu datos spaudu, Tadžikistano piliečio pase padarė žymas atgaline data, neva liudijančias užsieniečio išvykimą iš Lietuvos ir atvykimą į ją.

Šį pasą pareigūnė, iš anksto susitarusi su kolega, paliko sutartoje vietoje Druskininkų užkardoje. Dokumentą su suklastotais datos spaudais pasiėmęs pasienietis praėjusių metų rugpjūčio pradžioje su įkalčiu buvo sulaikytas beišeinantis iš Druskininkų užkardos. Netrukus įkliuvo ir datos spaudus įspaudusi pasienietė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių