Automobilį cigarečių slėptuve pavertęs baltarusis pasieniečių nepergudravo

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai pričiupo Baltarusijos pilietį, lengvuoju automobiliu gabenusį pustrečio tūkstančio pakelių cigarečių. Rūkalus užsienietis iškaišiojo visose įmanomose mašinos ertmėse.

Trečiadienį ryte Varėnos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pasieniečiai už keliasdešimties metrų nuo Šalčininkų kontrolės punkto patikrinti sustabdė automobilį „Škoda Superb“.

Mašiną, pažymėtą Baltarusijos registracijos numeriais, vairavo 27 metų šios šalies pilietis. Vyras prieš kelias akimirkas į Lietuvą legaliai įvažiavo po pasienio patikros minėtame punkte.

Tačiau Varėnos pasieniečiai jau turėjo išankstinės informacijos, kad šiame automobilyje gali būti gabenamas neteisėtas krovinys, todėl „Škoda Superb“ buvo grąžinta į Šalčininkų punktą ir patikrinta išsamiai.

Išnaršius transporto priemonę paaiškėjo, kad VSAT pareigūnų turėtos žinios pasitvirtino: mašinos sėdynėse, po grindų danga, už radiatoriaus, prie rankinio stabdžio, galiniame bamperyje ir bagažinėje esančiose ertmėse pasieniečiai rado išslapstytus 2,5 tūkst. pakelių cigarečių „Winston Blue“. Rūkalai pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Dėl kontrabandos VSAT pareigūnai baltarusiui pradėjo administracinę teiseną. Po apklausos užsienietis paleistas, tačiau privalės atvykti į teismą, kuris nagrinės jo bylą. Vyrui už padarytą pažeidimą gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti transporto priemonę, kuria gabentas neteisėtas rūkalų krovinys.

Cigaretės laikinai saugomos Tribonių pasienio užkardoje, automobilis – Purvėnų užkardoje.


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių