Automobilyje rūkalus slėpęs baltarusis baudos neišvengs

  • Teksto dydis:

Automobilio vairuotojas iš Baltarusijos nesėkmingai pamėgino pergudrauti Švenčionių užkardos pasieniečius. Pastarieji, tikrinę užsieniečio automobilį, joje įrengtoje slėptuvėje aptiko kontrabandinių cigarečių krovinį.

Šeštadienį ryte Papelekio kontrolės punkte dirbę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pareigūnai tikrino į Lietuvą vykusį automobilį „Citroen Xantia“, pažymėtą baltarusiškais valstybiniais registracijos numeriais. Per šį punktą, nuo penktadienio iki sekmadienio veikiantį tik po pusdienį, į abi puses gali vykti tik Lietuvos ir Baltarusijos pasienio ruožuose gyvenantys asmenys.

Šią teisę „Citroen Xantia“ vairuotojas, 70-ies metų baltarusis, turėjo. Vyras pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus.

VSAT pareigūnai įtarė, kad užsienietis gali gabenti draudžiamą krovinį, todėl automobilį nuspręsta detaliau patikrinti Švenčionių užkardoje. Čia paaiškėjo, kad galinis „Citroen Xantia“ bamperis slėpė išpjautą ertmę, iš kurios pasieniečiai ištraukė 1 tūkst. 250 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo mokesčio ženklais.

Dėl kontrabandos vyrui pradėta administracinė teisena. Užsieniečiui, privalėsiančiam atvykti į teismą, gresia bauda nuo 2 iki 6 tūkst. eurų bei transporto priemonės konfiskavimas.

Vyras po apklausos paleistas. Automobilis ir rūkalai saugomi Švenčionių užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių