Baltarusė automobilio slėptuvėse į Lietuvą vežė kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Varėnos rinktinės pasieniečiai sulaikė baltarusę, kuri per Raigardo punktą į Lietuvą automobilio slėptuvėse įvežė kontrabandinių rūkalų.

Varėnos rinktinės pasieniečiai sulaikė baltarusę, kuri per Raigardo punktą į Lietuvą automobilio slėptuvėse įvežė kontrabandinių rūkalų.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties ir Druskininkų užkardų pasieniečiai Druskininkų savivaldybės ribose, apie kilometrą nuo Raigardo kontrolės punkto, sustabdė 32-ejų Baltarusijos pilietės vairuojamą automobilį „Renault Vel Satis“. Užsienietė ką tik į Lietuvą buvo įvažiavusi per šį punktą ir ten įveikusi patikrinimo procedūras. Jos dokumentai buvo tvarkingi, deklaruotinų prekių baltarusė teigė nevežanti.

Netoli Raigardo punkto ją vėl sustabdžiusiems pasieniečiams kilo įtarimų, kad moters automobiliu, ant kurio buvo baltarusiški numeriai, gali būti gabenama nelegalių prekių. VSAT pareigūnai kruopščiai patikrino „Renault Vel Satis“ ir jame aptiko slėptuvių. Jose baltarusė gabeno 740 pakelių cigarečių „Minsk 5 Super Slims“ ir „Minsk Super Slims“ su Baltarusijos banderolėmis. Šis krovinys įvertintas daugiau kaip 5 tūkst. litų.

Dėl kontrabandos Varėnos rinktinės pareigūnai užsienietei pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai teismas jai gali skirti baudą nuo 5 iki 10 tūkst. litų. Be to, gali būti konfiskuotas 2002 m. laidos baltarusės automobilis.

Po apklausos užsienietę pasieniečiai paleido. Cigaretės ir automobilis saugomi Druskininkų užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių