Baltarusiai su kontrabanda slėpėsi krūmynuose

  • Teksto dydis:

Ignalinos pasieniečiai Švenčionių rajone sulaikė du baltarusius, kurie neteisėtai perėjo sieną ir į Lietuvą atgabeno beveik 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Pirmadienio vakarą VSAT Ignalinos rinktinės Specialios paskirties užkardos pasieniečiai, bendradarbiaudami su kolegomis iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus, krūmuose šalia kelio Vilnius – Švenčionys, ties Švenčionių rajono Zalavo kaimu, sulaikė du vyrus. Nuo šios vietos iki valstybės sienos – apie kilometrą.

Paaiškėjo, kad čia slėpėsi 22-ejų ir 23-ejų Baltarusijos piliečiai, turėję savo šalies pasus be Šengeno vizų. Apklausos metu Specialiosios paskirties užkardos pareigūnams jie prisipažino neteisėtai kirtę sieną ir į Lietuvą atnešę kontrabandinių cigarečių.

Pasieniečiai su vokiečių aviganiu Bariu patikrino vietovę ir netoli baltarusių sulaikymo vietos aptiko po šakomis ir spygliais paslėptą rūkalų krovinį - 1978 pakelius cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Buvo nustatyta ir vieta, kurioje kontrabandininkai kirto sieną iš Baltarusijos nešdami šias cigaretes.

Krūmuose slėpęsi baltarusiai, įtariama, laukė asmenų, kuriems turėjo būti perduotas kontrabandinis krovinys.

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę. Cigaretės saugomos Ignalinos rinktinėje.


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalaipasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių