Iš Baltarusijos atvykusiame traukinyje – pusės milijono vertės kontrabanda

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalistai pranešė sulaikę itin didelį cigarečių kontrabandos krovinį – iš Baltarusijos atvažiavusio krovininio traukinio vagone įrengtose slėptuvėse aptikta 200 tūkst. pakelių baltarusiškų kontrabandinių rūkalų už daugiau kaip pusę milijono eurų.

Penktadienio, balandžio 14-osios, popietę, muitinės pareigūnai, tikrindami iš Baltarusijos į Lietuvą atvykusį traukinį, kuriuo vienai Lietuvos įmonei atgabentas ritininis kraftinio popieriaus krovinys, viename iš vagonų pastebėjo konstrukcinius pakeitimus.

Vagoną tikrinant detaliau, paaiškėjo, kad abiejuose jo galuose įrengtos dvigubos sienelės, ten slėptas itin didelis akcizinių prekių kiekis. Iš viso muitinės pareigūnai slėptuvėse rado 4 mln. vienetų cigarečių „NZ Gold Super Slims“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 580 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tai jau trečias panašus sulaikymas šiemet, kai iš užsienio valstybės atvykusiame traukinyje aptinkamos didelės cigarečių kontrabandos siuntos: sausio mėnesį rasta 173 dėžių cigarečių, paslėptų „tuščio“ vagono grindyse, kontrabanda sulaikyta Kenos geležinkelio stotyje, kovo mėnesį – 100 dėžių nelegalių rūkalų, paslėptų „tuščio“ vagono lubose, aptikta Radviliškyje.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo  portretas
Nebėra kolkas seime stogo kuris saugoti kontrabanda vienas išmestas o lakūnas uzsikasė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių