Baltarusijos pareigūnui įtarimai dėl šaudmenų gabenimo panaikinti

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra nusprendė Baltarusijos tardymo komiteto Minsko valdybos viršininkui Dmitrijui Konoplianikui ir jo žmonai panaikinti įtarimus dėl bandymo per valstybės sieną gabenti šaudmenis.

Kaip antradienį pranešė Generalinė prokuratūra, per ikiteisminį tyrimą apklausti liudininkai, atlikti kiti būtini proceso veiksmai, tačiau išnaudojus visas galimas tyrimo priemones prokurorai konstatavo, jog duomenų, leidžiančių pagrįsti pradinius įtarimus, kad minėti asmenys tyčia gabeno šaudmenis kontrabandos būdu, nepakanka, todėl šių asmenų atžvilgiu tyrimas nutrauktinas.

Baltarusijos piliečiai D.Konoplianikas su žmona buvo sulaikyti Medininkų kelio poste rugsėjo 21 dieną. Atliekant Baltarusijoje registruoto lengvojo automobilio „Honda CR-V“ patikrinimo procedūrą aptiktos kelios dešimtys 9 mm šovinių „Luger“.

Prokuratūra anksčiau skelbė, kad Baltarusijos pareigūnas su sutuoktine važiavo namo po privataus pobūdžio apsilankymo Lietuvoje.

Apie dviejų užsienio šalies piliečių sulaikymą nustatyta tvarka buvo informuota Baltarusijos ambasada Vilniuje bei nedelsiant patenkintas ambasados pateiktas prašymas susitikti su D.Konoplianiku.

Siekiant išsiaiškinti šio įvykio aplinkybes ir nustatyti galbūt nusikalstamą veiką įvykdžiusį asmenį tyrimas tęsiamas toliau. Jį kontroliuoja ir tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 3-iojo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių