Baltarusis vežėsi nedeklaruotus 117 tūkst. litų

  • Teksto dydis:

Raigardo punkte pasieniečiai sulaikė baltarusį, kuris į savo šalį iš Lietuvos bandė išvežti nedeklaruotus grynuosius pinigus už maždaug 117 tūkst. litų.

Užsieniečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Penktadienį Varėnos rinktinės pasieniečiai patikrino per Raigardo kontrolės punktą iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio krovininio automobilio MAZ baltarusiškais numeriais su puspriekabe „Schmitz“ ir jį vairavusio 25-erių Baltarusijos piliečio dokumentus. Jie buvo tvarkingi. Pasak baltarusio, gabenusio plastikinius indelius pieno pramonei, deklaruotinų daiktų jis neturėjo.

Pareigūnams kilo įtarimų, kad vairuotojas sako netiesą. Nuspręsta užsienietį apieškoti. Jo kišenėse aptikta nedeklaruotų pinigų – 32 tūkst. 910 JAV dolerių, 8185 eurai ir 1 mln. 679 tūkst. 150 Baltarusijos rublių. Bendra šių pinigų vertė Lietuvoje yra apie 117 tūkst. litų.

Dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baltarusį po apklausos pasieniečiai uždarė į areštinę. Jo vairuotas automobilis saugojamas Druskininkų užkardoje.

Kiekvienas asmuo, atvykstantis į Lietuvą iš trečiosios šalies ar išvykstantis iš Lietuvos į trečiąją šalį ir gabenantis didesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (arba atitinkamą sumą kita valiuta) privalo ją deklaruoti.


Šiame straipsnyje: pinigaibaltarusispasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių