Banko darbuotoja įkliuvo dėl suklastotos 280 tūkst. eurų paskolos

  • Teksto dydis:

Lietuvoje veikiančio komercinio banko Panevėžio filialo buvusi valdytoja suklastojo jos atstovaujamo banko ir privačios bendrovės sudarytą kredito sutartį, pagal kurią bankas esą suteikia bendrovei daugiau nei ketvirčio milijono eurų paskolą Europos Sąjungos (ES) projekto įgyvendinimui.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) šioje byloje baigė ikiteisminį tyrimą – banko filialo valdytojos byla perduota teismui, teigiama FNTT pranešime spaudai.

FNTT tyrėjai nustatė, kad banko filialo valdytoja, žinodama, kad banko klientas – Panevėžyje veikianti bendrovė – siekia sudaryti sutartį ir gauti ES lėšas projekto įgyvendinimui, pagamino netikrą kredito sutartį. Joje nurodyta, kad bankas bendrovei suteikia beveik 280 tūkst. eurų projektui finansuoti. Netikrą kredito sutartį banko atstovė perdavė bendrovei.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, banko filialo valdytoja žinojo, kad pagal banko nuostatas ji negali pasirašyti kredito sutarties be banko Paskolų komiteto ir Valdybos sprendimų. Nepaisant to, įtvirtinusi sutartyje melagingą informaciją, dokumentą realizavo – neatlygintinai perdavė bendrovei.

Pateikusi iš banko gautą, kaip vėliau paaiškėjo, netikrą ir banko informacinėse sistemose neregistruotą dokumentą, įmonė pasirašė sutartį dėl projekto įgyvendinimo su Ūkio ministerija ir Lietuvos verslo paramos agentūra. Panevėžio įmonė pagal ES projektą turėjo įrengti modernias dirbtuves.

Po kurio laiko bendrovė kreipėsi į minėtą banką ir paprašė vykdyti kredito sutartį – išmokėti joje nurodytus pinigus. Tada esą ir paaiškėjo, kad kredito sutartis – suklastota. Bendrovės atstovai aiškino, kad įmonė stengėsi laiku įgyvendinti projektą, taigi skubiai teko kreiptis į kitą kredito įstaigą, neplanuotai investuoti dalį savo apyvartinių lėšų.

Bendrovė dėl susidariusios situacijos patyrė nepatogumų – sutriko gamyba, vėlavo mokėti privalomas įmokas valstybinėms institucijoms, atsirado delspinigių.

Nustatyta, kad Panevėžio bendrovei padaryta žala siekia beveik 60 tūkst. eurų. Įmonė būtent tokią sumą nurodė civiliniame ieškinyje.

Įtariamajai banko filialo valdytojai paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, apribotas jos nekilnojamasis turtas, kurio vertė beveik 14 tūkst. eurų.

Buvusiai banko darbuotojai pareikšti įtarimai dėl dokumento klastojimo, jai gresia maksimali laisvės bausmė – iki 6 metų nelaisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MAEDL

MAEDL portretas
Neįtikėtinas, bet tikrasis Dievas visada yra puikus. Po keleto banko prašymo atmetimų gavau paskolą iš šios labai sąžiningos ponia L. Lombardi. Norėdami gauti daugiau informacijos, kreipkitės į ją elektroniniu paštu: mgrazia282@gmail.com. ji siūlo paskolas nuo 3000 € iki 3 000 000 € visiems, galintiems grąžinti ją palūkanomis, esant 2% nedidelei sumai, nekyla abejonių dėl šio pranešimo. Tai puiki realybė. Paskleisk žodį savo artimiesiems, kuriems to reikia. Dievas tave laimina.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių