Be savininkų leidimų vairavę jaunuoliai sulaukė įtarimų dėl vagystės

  • Teksto dydis:

Šiauliuose ir Šiaulių rajone pirmadienį į pareigūnus kreipėsi netikėtai mašinas praradę gyventojai. Paaiškėjo, kad jų transporto priemones pagrobė neblaivūs jaunuoliai, kurie net neturi teisės vairuoti.

Vakare į policijos patrulius kreipėsi Šiaulių rajono, Saveikių kaimo gyventoja ir pranešė, kad išgertuvių metu dukterėčios draugas savavališkai pasiėmė automobilio „Volkswagen Golf“ raktelius, sėdo į jį ir išvažiavo iš namo kiemo. Kadangi naudojimasis automobiliu be jo savininko leidimo yra traktuojamas kaip automobilio vagystė, iš karto buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Kaip pranešė Šiaulių apskrities policija, netrukus pareigūnai sulaukė vieno vairuotojo pranešimo, kad jį kelyje sustabdė vairuotojas, kuris automobiliu yra įvažiavęs į griovį ir prašo pagalbos, ištempiant transporto priemonę ant kelio. Skambinusysis įtarė, kad vairuotojas yra neblaivus.

Policijos pareigūnai atvyko į nurodytą vietą, kuri buvo tik apie 400 metrų nutolusi nuo namų, kuriuose vyko išgertuvės. Jie griovyje rado pavogtą mašiną ir sulaikė 23 metų merginos draugą. Jam nustatytas vidutinis (1,7 promilių) girtumas. Vaikinui pareikštas įtarimas dėl vagystės ir jis uždarytas į areštinę. Be to, surašytas ir administracinės teisės pažeidimo protokolas už tai, kad vairavo transporto priemonę neblaivus ir neturėdamas tam teisės. Teisės vairuoti vaikinas net nėra įgijęs.

Beveik tuo pačiu metu analogiška situacija vyko ir Šiauliuose. Paskambinęs policijos budėtojams vienas šiaulietis pranešė, kad girtas sūnaus draugas savavališkai pasiėmė automobilio raktelius ir, be savininko leidimo įsėdęs į svetimą „Peugeot 206“, išvažiavo į miestą.

Šis vaikinas irgi toli nenuvažiavo - KKalinausko gatvėje jis nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio ir įvažiavo į tvorą.

Išsigandęs devyniolikmetis iš eismo įvykio pasišalino, tačiau policijos pareigūnai jį sulaikė. Jaunuoliui buvo nustatytas lengvas girtumas (1,09 promilių). Teisės vairuoti jis taip pat nėra įgijęs. Šis vaikinas taip pat atsidūrė areštinėje.

Jam pareikštas įtarimas dėl automobilio vagystės ir surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas už kelių eismo taisyklių pažeidimus, nulėmusius kitam asmeniui priklausančio turto sugadinimą bei pasitraukimą iš eismo įvykio.


Šiame straipsnyje: vairuotojaiįtarimaivagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių