Belgijoje prieš dvidešimt metų vogtą mašiną sulaikė Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Šeštadienį pasieniečiai sulaikė du automobilius, kurių vieno kaip vogto buvo ieškoma net dvidešimt metų.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Lavoriškių pasienio kontrolės punkte pasieniečiai šeštadienį tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos vykusios 37-erių Baltarusijos pilietės ir jos vairuoto automobilio „Range Rover Sport“ dokumentus. 2007 metų laidos visureigis buvo pažymėtas Baltarusijos registracijos numeriais.

Pasieniečiai nustatė, kad šio automobilio kaip vogto paiešką 2010 metais paskelbė Italijos teisėsauga.

Tą pačią dieną Medininkų punkte pareigūnai tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusio 39-erių Baltarusijos piliečio ir jo vairuoto „Volkswagen Passat“ dokumentus. 1997 metais pagaminta mašina buvo pažymėta baltarusiškais registracijos numeriais.

Patikros metu paaiškėjo, kad šio automobilio kaip vogto Belgijoje paieška buvo paskelbta dar 1997 metais.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo Vilniaus rinktinėje abiem atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Vairuotojai po apklausų paleisti. Abu automobiliai saugomi Vilniaus rinktinėje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 37, įtariama, vogtas transporto priemones. Daugiausiai jų sulaikyta pasienyje su Baltarusija – 17. Dažniausiai tokias mašinas vairavo Rusijos piliečiai – 16 atvejų, Baltarusijos – 10, Lietuvos – 7 bei dar 4 valstybių piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių