Brakonierių tykojo net pusę paros

  • Teksto dydis:

Panevėžio regiono aplinkosaugininkų ir Medžiotojų ir žvejų draugijos narių bendradarbiavimas saugant gamtą jau davė rezultatų. Pirmųjų bendrų reidų metu sučiupti brakonieriai ne tik paplonins pinigines, bet ir neteks daugybės pažeidimams naudotų įrankių.

Pasirašydami bendradarbiavimo sutartį Panevėžio regiono aplinkosaugininkai bei Medžiotojų ir žvejų draugijos Panevėžio, Pasvalio, Biržų, Rokiškio ir Kupiškio rajonų skyrių nariai įsipareigojo kartu organizuoti švietėjišką aplinkosauginę veiklą, stiprinti apsaugą pavasarinio žuvų neršto metu, kartu rengti reidus.

Bendro reido metu Pasvalio rajone sulaikyti du pažeidėjai, Mūšos upėje gaudę lydekas, masalui naudoję žuveles. Dar du pažeidėjai, tinklais gaudę neršiančias lydekas, sulaikyti Rokiškio rajone. Laimei, jie sučiupti dar nespėję pagauti žuvų.

Kitų pažeidėjų aplinkosaugininkai ir draugijos nariai tykojo net pusę paros. Ištraukti 5 statomų tinklų ir 13 šakotinių pažeidėjai atvyko Verbų sekmadienio rytą. Jų laimikis – 4 lydekos ir pusė kilogramo kuojų.

Iš viso reidų metu iš pažeidėjų paimti 8 tinklai, plastikinė valtis, 3 meškerės ir 13 šakotinių. Už šiurkščius mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus brakonieriams gresia administracinės iki bemaž 300 eurų baudos. Už kiekvieną sugautą lydeką jiems taip pat teks atlyginti beveik 160 eurų gamtai padarytą žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jjjjjj

jjjjjj portretas
Teisingai ,apsiramins gal trumpam
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių