„Automagistralėje“ karaliavusiam V. Moliui – šimtatūkstantinis ieškinys

  • Teksto dydis:

Dėl įmonės lėšų iššvaistymo, piktnaudžiavimo, asmeninės naudos siekimo „Automagistralės“ buvusiam vadovui Vladislavui Moliui pateiktas šimtatūkstantinis ieškinys, rašo portalas delfi.lt.

Susisiekimo ministro patarėja Vytautė Šmaižytė portalui teigė, kad ieškinys dėl buvusio „Automagistralės“ vadovo jau įteiktas teismui, jo suma siekia 173,4 tūkst. eurų.

Pasak patarėjos, prie lėšų iššvaistymo ir daugiau nei 200 tūkst. eurų įmonei padarytos žalos galimai prisidėjusiai buvusiai įmonės buhalterei Birutei Rankauskienei ieškinys tik rengiamas ir artimiausiu metu bus teikiamas.

BNS primena, kad V. Molis ir B. Rankauskienė iš pareigų atleisti liepos pradžioje. Automobilių kelių direkcijos vadovas Egidijus Skrodenis liepą BNS teigė, kad jie atleisti dėl galimo turto iššvaistymo, darbuotojams nemokamų atlyginimų, neteisingai apskaičiuojamų darbo valandų.

Atleisti įmonės darbuotojai apskundė savo atleidimus – V. Molio skundas buvo atmestas, tačiau Darbo inspekcijos Vilniaus teritorinio skyriaus darbo ginčų komisija rugsėjo pabaigoje nutarė, kad B. Rankauskienė pareigų atleista neteisėtai ir nurodė, kad „Automagistralė“ privalo jai išmokėti kompensaciją - BNS duomenimis, beveik 10 tūkst. eurų už priverstinę pravaikštą bei 23,6 tūkst. eurų kompensaciją.

Spalio pradžioje Susisiekimo ministerija paviešino „Automagistralės“ audito rezultatus, kuriuos susisiekimo ministras Rokas Masiulis pavadino sukrečiančiais. Paaiškėjo, kad įmonei padaryta daugiau nei 200 tūkst. eurų žalos, įmonės vadovybė pirko prabangius automobilius, kūrė fiktyvias pareigas, pavyzdžiui, viešųjų pirkimų specialisto-sandėlininko padėjėjos, už įmonės pinigus vyko atostogų ir kitaip švaistė pinigus bei siekė asmeninės naudos.

Neskaidrius „Automagistralės“ NT pirkimus tiria Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Balandį teisėsauga pradėjo tyrimą, įtariant, kad „Automagistralės“ vadovai ir vienos didžiausių šalyje kelių ir tiltų statybos bendrovių „Panevėžio keliai“ darbuotojai galėjo piktnaudžiauti kelių remonto viešuosiuose pirkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šlynas

šlynas portretas
Va jums, molis, molis, o pasirodo, gyveno kaip bajoras. Gaila - neilgai.

Skaitytojas

Skaitytojas  portretas
Tik klausimas ar priteis ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių