Buvusio Alytaus mero bylą svarstys išplėstinė teisėjų kolegija

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas antradienį nepaskelbė verdikto buvusio Alytaus mero Česlovo Daugėlos baudžiamojoje byloje – nuspręsta, kad šią bylą turi svarstyti išplėstinė septynių teisėjų kolegija.

Č. Daugėlos ir dar devynių nuteistųjų kasacinius skundus nagrinėjo trijų teisėjų kolegija. Ji nusprendė, kad tinkamas baudžiamojo įstatymo taikymas gali būti reikšmingas teismų praktikai, todėl byla perduodama septynių teisėjų kolegijai.

Pernai birželį Lietuvos apeliacinis teismas daugiau nei 2 tūkst. eurų iki 3 tūkst. 389 eurų sumažino baudą už piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą stadiono byloje nuteistam Č. Daugėlai. Dėl turto iššvaistymo eksmeras lieka išteisintas, teismai nenustatė, kad Alytaus miesto savivaldybei būtų padaryta turtinės žalos.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tuometinį Alytaus miesto merą sulaikė 2010-ųjų rudenį, atlikdama ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu.

Jis ir dar 12 tarnautojų bei verslininkų kaltinti turto iššvaistymu, piktnaudžiavimu tarnyba, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu. Č. Daugėla  ir kiti tarnautojai pripažinti kaltais dėl dokumentų klastojimo rengiant fiktyvius viešuosius pirkimus. Nuteistiesiems skirtos baudos, siekiančios nuo 1 tūkst. 500 iki 4 tūkst. 500 eurų.

Pasak Apeliacinio teismo, nors Č. Daugėla teigė dokumentų neklastojęs, kitiems jų klastoti ar naudoti nenurodęs, tačiau byloje esantys įrodymai liudija, jog meras žinojo, kad viešųjų pirkimų konkursai papildomiems Alytaus miesto stadiono rekonstrukcijos darbams, taip pat ekranui pirkti ir įrengti bus vykdomi fiktyviai, iš anksto žinant konkurso rezultatus.

Bendrovės išteisintos

Pirmosios instancijos teismas yra nustatęs, kad viešieji pirkimai vykdyti atgaline data: pirma atlikti papildomi darbai ir pastatytas ekranas, tuomet organizuoti viešieji pirkimai šiems jau atliktiems darbams. Byloje yra duomenų, kad Č. Daugėla apie papildomų darbų atlikimą žinojo iki viešųjų pirkimų procedūros, jis apie tai kalbėjo su savivaldybės administracijos direktoriumi.

Byloje taip pat buvęs meras ir buvęs tarybos narys Dobilas Kurtinaitis yra nubaustas 3 tūkst. eurų bauda.

Kaltinimai buvo pateikti ir dviem juridiniams asmenis. Tačiau Č. Daugėlos  šeimai priklausanti bendrovė „Kortas“, atlikusi stadiono rekonstrukciją, taip pat bendrovės „Dotronika“ ir „Elmonta“ buvo išteisintos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
daugela yra vagis,o tokie turi sedeti kalejime. bet kadangi lietuvoje klesti korupcija,tai niekas nesedes...

nekaltas

nekaltas portretas
angelo veido zmogus negali buti zulikas nes virs jo galvos svyti euriole o ir namas kuri pardave kontrobandos sulams kainuoja tik apie keturis milijonus euru argi tai pinigai tokiam saziningam zmogui toki teisti tai uzsitraukti dievo rustybe tokie niekada kalti nebuvo ir nebus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių