Cigarečių kontrabandininkus sustabdė pasieniečių šūvis

  • Teksto dydis:

Ignalinos rajone 3 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų gabenę Baltarusijos ir Latvijos piliečiai bandė pasprukti, todėl pasieniečiai iššovė įspėjamąjį šūvį.

Antradienį apie 4 val. Ignalinos rinktinės Puškų užkardos pareigūnai Ignalinos rajono Lisiškės II kaime, laukuose, pastebėjo du asmenis. Jie tamsoje nešė po vieną ryšulį. Ši vieta yra maždaug už 2 kilometrų nuo valstybės sienos su Baltarusija.

Kai pasieniečiai nešikų pareikalavo sustoti, šie metė ryšulius ir leidosi bėgti. Sulaikymo metu vienas Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų iš tarnybinio pistoleto iššovė įspėjamąjį šūvį. Tai paveikė bėglius – jie sustojo ir tuoj pat buvo sulaikyti pasieniečių. Paaiškėjo, kad tai – dokumentus turėję 20-ties Baltarusijos ir 30-ties Latvijos piliečiai.

Iš viso jie gabeno 3 tūkst. pakelių cigarečių „Queen Super Slims“ su Baltarusijos akcizo ženklais, pranešė VSAT.

Užsieniečiai įvykio aplinkybėms išaiškinti buvo pristatyti į Puškų užkardą. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką jiems pradėta administracinės bylos teisena. Už tai cigarečių nešikams gresia baudos nuo 4 iki 6 tūkst. eurų.

Šią bylą nagrinės Ignalinos rajono apylinkės teismas. Baltarusijos ir Latvijos piliečiams įteikti šaukimai į jį atvykti. Po apklausų ir atlikus visus formalumus užsieniečiai paleisti.

Cigaretės saugomos Puškų užkardoje.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė daugiau kaip milijoną 52 tūkst. pakelių kontrabanda į Lietuvą gabentų rūkalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių