STT sulaikė dokumentų klastojimu įtariamą Rietavo miškų urėdą

  • Teksto dydis:

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo ir suklastotų dokumentų panaudojimo, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį sulaikė Rietavo miškų urėdijos urėdą ir darbuotoją.

BNS žiniomis, sulaikytas urėdas Vaidotas Šliogeris ir urėdijos darbuotojas Linas Remeza.

Kaip pranešė STT, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad urėdas, pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi bei ankstesnėmis pareigomis, darė įtaką kelio remonto darbų sąmatos projektą rengusiam J. D., kad būtų nepagrįstai padidinta numatomų atlikti kelio remonto darbų vertė.

Šį viešąjį konkursą laimėjo ir darbus pagal fiktyvią darbų sąmatą atliko V. Šliogerio proteguojama įmonė. Taip pat įtariama, kad jis iš savanaudiškų paskatų protegavo sau palankias įmones ir kituose Rietavo urėdijos viešuosiuose pirkimuose, kitokiais veiksmais piktnaudžiavo tarnyba.

Generalinis miškų urėdas Rimantas Prūsaitis BNS sako oficialios informacijos iš teisėsaugos dar nesulaukęs, tačiau jei informacija pasitvirtins, žada pradėti tarnybinį patikrinimą. Jis taip pat sako dar penktadienį gavęs informacijos apie galimą V. Šliogerio interesų supainiojimą – Rietavo savivaldybės atstovai persiuntė laišką, kuriame nurodoma, kad V. Šliogeris privačių interesų deklaracijoje nėra nurodęs, kad jo sutuoktinė vadovauja įmonei, užsiimančiai skiedrinių stogų gamyba.

„Mes dabar situaciją aiškinamės. Penktadienį gavome laiško kopiją, kur tarybos narys apskundė jį dėl neatnaujintos interesų deklaracijos. „Skiedros“ – jei „Skiedros“ įmonė, tai yra miškininkystės reikalai“, - BNS sakė jis.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) prieš dvi savaites pradėjo tyrimą dėl V. Šliogerio galimo interesų konflikto, praėjusią savaitę jis atnaujino deklaraciją, nurodydamas, kad jo sutuoktinė nuo šių metų sausio užsiima skiedrų gamyba ir trumpalaikiu poilsiautojų apgyvendinimu.

Generalinio urėdo teigimu, Rietavo urėdija apleistų kelių tvarkymui valstybinių ir privačių miškų teritorijose šiemet yra gavusi beveik 97 tūkst. eurų. Jo žiniomis, už šią sumą buvo tvarkomos 19,4 km kelio atkarpos Rietavo, Šilalės rajonuose. Anot jo, Generalinė urėdija aiškinsis viešųjų pirkimų sąlygas ir kitas aplinkybes.

Nuo 2001-ųjų iki šių metų pavasario Pagramančio regioninio parko direktoriumi dirbęs 45-erių V. Šliogeris į Rietavo urėdo pareigas paskirtas balandį, kai laimėjo Generalinės miškų urėdijos skelbtą konkursą.

Miškininko magistro išsilavinimą turintis V. Šliogeris 1994–2001 metais dirbo Tauragės urėdo pavaduotoju.

Tyrimą kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spekuliantas

Spekuliantas portretas
Kam tos klounados ir mūsų piningų švaistymas, jei 1000 procentų išsipirks kokiu baudos sumokėjimu(atskaičius kyšį).O gal ir dirbama taip kad pagązdinti jog sumokėtų neliečiamųjų kąstai, ir toliau dalintūsi?Ką čia kaip klounai užsiima smulkme, o kodėl Rietavo turgų nepurto, kur milijonai pro šalį nuo mokesčių inspekcijos plaukia, kur iki eilinio mentelio visi prasmirdę korupcija, per tiek dešimtmečių net keliuko išasfaltuoti nesugeba, grobdamiesi milijonus.matyt į klaipėdos atitinkamas jėgos struktūras geri otkatai plaukia, kad visi šiknas įraukę tyli, ir STT savo parodomųjų akcijų nedrysta rengti. O gal stabiliai ir kokybiškai tuos dešimtmečius susimoka?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių