Dėl Šiauliuose nužudyto kūdikio teis ir motiną, ir jos sugyventinį

  • Teksto dydis:

Prokuratūra Šiaulių apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl galimo 7 mėnesių mergaitės nužudymo.

Kūdikis mirė 2017 metų vasarį dėl sukrėsto vaiko sindromo. Įtarimai pareikšti mergytės mamai ir jos sugyventiniui. Mirusio vaiko mama D. K. kaltinama nesunkiu sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo ir nužudymu. Baudžiamasis kodeksas už tai numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos. Jos sugyventinis D. S. kaltinamas nežymiai sutrikdęs sveikatą mažametei, jam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Prokuratūra antradienį pranešė, kad ikiteisminio tyrimo metu surinkti įrodymai leidžia įtarti, kad likus kelioms dienoms iki mergaitės mirties motinos sugyventinis D.S., norėdamas nuraminti vaiką, tyčia sudavė kūdikiui į nugarą ir pakaušį, taip nežymiai sutrikdydamas jos sveikatą. Panašiu metu vaiko mama D.K., maudydama mergytę ir neatsargiai keldama iš vonelės, paleido ją iš rankų. Kūdikis krito į vonelę bei galva atsitrenkė į kietą paviršių.

Mergaitę, jos akimis, buvo ištikęs priepuolis, ji atrodė be gyvybės ženklų ir, norėdama savo pirmagimę atgaivinti, mama ją supurtė.

Mirtį sukėlė supurtymas

„Didžiausią įtaką mergaitės sveikatos būklei pagal jos mamai pareikštą kaltinimą turėjo vaiko supurtymas, kai tiksliai nenustatytu metu nuo vasario 24 iki 27 dienos jauna mama, suėmusi rankomis ir pakėlusi aukštyn kūnelį, tyčia stipriai supurtė dukterį. Taip mažylei buvo padaryti galvos smegenų sumušimai, kitos komplikacijos, kurios ir sukėlė sukrėsto vaiko sindromą. Kaltinamoji D. K. esą taip elgėsi, nes nebežinojo, ką daryti. Mergaitę, jos akimis, buvo ištikęs priepuolis, ji atrodė be gyvybės ženklų ir, norėdama savo pirmagimę atgaivinti, mama ją supurtė“, – sakoma prokuratūros pranešime.

Aštuoniolikmetė D. K. savo kaltę iš dalies pripažįsta, tačiau teigia, kad ji purtė mergaitę ne specialiai, tik norėdama jai padėti. Kitaip negu D. K., jos gyvenimo draugas kaltės nepripažįsta.

Ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, buvo pradėtas, kai 2017 metų vasario 27-osios naktį į Šiaulių Moters ir vaiko kliniką be sąmonės buvo atvežta 7 mėnesių mergaitė. Pasak artimųjų, namie ji pradėjo dusti, todėl jie iškvietė greitąją pagalbą. Ligoninėje buvo bandoma gelbėti sunkios būklės mergaitę, tačiau to padaryti nepavyko – po poros dienų kūdikis mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių