Dėl suklastoto vairuotojo pažymėjimo latvis pateko į areštinę

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė ir į areštinę uždarė Latvijos pilietį, kuris dokumentų kontrolės metu pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą.

Ketvirtadienį naktį VSAT  pareigūnai, vykdydami nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę pasienio su Lenkija ruože, ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė - Suvalkai, patikrai sustabdė automobilį „BMW 320D“.

Iš Lietuvos į Lenkiją važiuojančią automobilį vokiškais registracijos numeriais vairavo 40 metų latvis.

Patikros metu Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad užsieniečio pateiktas latviškas vairuotojo pažymėjimas – suklastotas. Vairuotojas pareigūnams prisipažino, kad Latvijoje prarado teisę vairuoti dėl neblaivumo, todėl nusipirko klastotą vairuotojo pažymėjimą.

Latvis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Už Kelių eismo taisyklių pažeidimą - transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės - pažeidėjui gresia bauda nuo 434 iki 794 eurų arba administracinis areštas. Automobilį vairuoti paėmė teisę vairuoti turintis įkliuvusiojo draugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių