Devyniolikmetis per brolio banko sąskaitą pasiskolino 37 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Kelmės rajone prieš teismą stos devyniolikmetis, kuris įtariamas pasinaudojęs savo 31–erių metų brolio banko sąskaita ir iš greitųjų kreditų bendrovių pasiėmė paskolų už beveik 37 tūkstančius eurų bei savinęsis jo pinigus.

Kaip pranešė prokuratūra, M. B. kaltinamas neteisėtu disponavimu elektronine mokėjimo priemone, prisijungimu prie informacinės sistemos, mokėjimo kortelės ir jos duomenų panaudojimu, sukčiavimu, dokumento pagrobimu arba panaudojimu bei dokumento suklastojimu.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo aiškinamasi, kaip jaunuoliui pavyko per daugiau nei pusės metų laikotarpį nevaržomai naudotis vyresniojo brolio sąskaita ir pinigais apie tai jam net nenutuokiant.

Tyrimą atlikusiems Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams pavyko nustatyti, kad viskas prasidėjo nuo to, kai kaltinamasis panoro įsigyti brangų kompiuterinį žaidimą ir nusifotografavo brolio bankinę mokėjimo kortelę. Panaudojęs elektroniniam pirkimui atlikti reikalingus duomenis, vaikinas įsigijo žaidimus.

Vėliau jaunuolis gavo prisijungimus prie elektroninės bankininkystės iš paties brolio, kai vyresnėlis sutiko jam paskolinti pinigų automobilio remontui. M. B. pasinaudojo brolio gerumu ir tada, kai turėdamas prisijungimo duomenis per kelis kartus į savo sąskaitą persivedė daugiau kaip 2 tūkstančius eurų. Taip pat jis ne kartą išsigrynino pinigų, kai pasiimdavo iš Vilniaus grįžusio brolio kortelę, paliktą pas tėvus namuose.

Kartą kaltinamasis, pasiėmęs brolio asmens tapatybės kortelę, nuėjo į banką. Prisistatęs brolio vardu ir ten pateikęs minėtą kortelę, nutraukė jo vardu sudarytą indėlio sutartį ir į savo asmeninę sąskaitą pervedė dar kelis tūkstančius eurų.

Jis taip pat pradėjo imti paskolas iš greituosius kreditus teikiančių bendrovių. Pamačius, kad kaupiasi didelės palūkanos, M. B. kreipėsi į kitas bendroves, kad suteiktų naujų paskolų, taip norėdamas padengti skolas, susidariusias iš anksčiau paimtų kredito įmonių. Taip jis iš viso pasiėmė 25 paskolas, kurių suma viršijo 30 tūkstančių eurų.

Nusikaltimų virtinę pavyko užčiuopti tada, kad tikrajam banko sąskaitos savininkui paskambino greitųjų kreditų bendrovės atstovė, kuri pranešė apie susikaupusią skolą.

Baudžiamasis kodeksas kaltinamajam M. B. numato laisvės atėmimą iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: paskolospinigaibanko sąskaita

NAUJAUSI KOMENTARAI

oooooch

oooooch portretas
ISEINA, KAD BANKAM POFIK, KAS ATEINA PININGU?, APIE GREITUOSIUS KREDITUS JAU NEKALBU, TEN SEDI TURBUT SEIMO MAFIJOS ATSTOVAI, KADANGI JU PANAIKINTI NIEKAS NESIIMA, PAVOGE KORTELES PRISIMA KREDITU IR PASKUM ZMOGUS NIEKO NEZINODAMAS TAMPA SKOLININKU. BANKAI IRGI TURETU DIRBTI ATSAKINGIAU, O NE TIK KAVUTE GERTI.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių