Dideliu greičiu pieną vežęs vairuotojas kyšiu pareigūnų nesuviliojo

  • Teksto dydis:

Kaime Mažeikių rajone maždaug 150 km/val greičiu važiavęs neblaivus vairuotojas bandė papirkti policininkus.

Ketvirtadienio rytą apie 7.35 val. Plinkšių kaime skiriamaisiais ženklais nežymėtu tarnybiniu automobiliu patruliavę Telšių apskrities pareigūnas ir Lietuvos policijos mokyklos kursantas prasilenkė su įtarimą sukėlusiu automobiliu „Audi 100“. Apsisukus, buvo pradėta važiuoti įkandin tolyn į miestelio gilumą nurūkusią „Audi“. Pasak pareigūnų, ji skriejo apie 150 km/val greičiu. Pareigūnams pasivijus, 48-erių metų vairuotojas metė automobilį ir bandė nesėkmingai sprukti.

Kaip vėliau paaiškėjo, vyras kartu su dar dviem keleiviais į Plinkšių kaime esančią pieninę atvyko pristatyti pieno. Išvydęs pareigūnus, jis šoko iš mašinos, o sučiupus, bandė įtikinti, jog automobilio nevairavo. Tokią istoriją vyras kūrė bandydamas išvengti gresiančios atsakomybės, nes automobilį vairavo neblaivus – nustatytas 1,04 prom. girtumas.

Nepavykus girtas vairuotojas, suprasdamas, jog praras teisę vairuoti transporto priemones, tarnybiniame automobilyje bandė papirkti pareigūną ir kursantą, siūlydamas po 200-300 eurų kiekvienam.

Kaip skelbia policija, ne kartą įspėtas apie baudžiamąją atsakomybę už kyšio siūlymą, vyras buvo atkaklus – visą laiką, kol buvo rašomas administracinio nusižengimo protokolas, savo pozicijos nekeitė.

„Vyrai, susitariam, sumokėsiu jums po 200-300 eurų. Kiek reikia? Tuoj pasakysiu, žmona atveš pinigus arba važiuojame kartu prie sankryžos, atnešiu pinigų“, – vairuotojo pažymėjimą bandydamas išsaugoti Telšių rajono gyventojas vis kartojo pareigūnams. 

Vyras taip pat siūlė pareigūnams, kad jie surašytų protokolą už kitą pažeidimą, kuris nenumato teisės vairuoti atėmimo.

„Duosiu jums pinigų ir skirstomės, nei jūs manęs matėte, nei aš jūsų“, – vis nesiliovė pažeidėjas.

Vairuotojas patrauktas administracinėn atsakomybėn už vairavimą neblaiviam. Jam gresia 300-450 eurų bauda bei teisės vairuoti atėmimas 1-1,5 metų. Taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti policiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių