Dieveniškių kilpoje sulaikyti du cigaretes gabenę vairuotojai

Šalčininkų rajono kelyje Dieveniškės – Šalčininkai VSAT pareigūnai pričiupo du vairuotojus, automobiliuose įrengtose slėptuvėse gabenusius cigaretes su baltarusiškomis banderolėmis. Jiems gresia tūkstantinės baudos ir mašinų konfiskavimas.

Sekmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai pasienio su Baltarusija ruože, prie įvažiavimo į vadinamąją Dieveniškių kilpą, kelyje Dieveniškės – Šalčininkai, patikrinimui sustabdė automobilį „Volvo“. Jį vairavęs 25-erių Šalčininkų rajono gyventojas vyko iš Dieveniškių kilpos. Patikrinę automobilį ertmėje tarp salono ir variklio skyriaus G. Žagunio užkardos pasieniečiai aptiko 550 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Toje pačiame vietoje sekmadienį pasieniečiai sulaikė dar 467 pakelius cigarečių „Minsk Capital“ ir „5 Minsk Super Slims“.

Dauguma jų buvo su baltarusiškomis banderolėmis, o 40 pakelių – be banderolių. Juos automobilio „Volkswagen Passat“ slenksčiuose gabeno 28-erių Šalčininkų rajono gyventojas.

Abiem vairuotojams VSAT pareigūnai už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinių bylų teisenas ir įteikė šaukimus atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą. Čia bus nagrinėjamos abi bylos. Šalčininkų rajono gyventojams gresia baudos nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. litų ir transporto priemonių konfiskavimas. Abi mašinos ir jų slėptuvėse gabenti rūkalai saugomi G. Žagunio užkardoje.

Dieveniškės – Šalčininkai yra pagrindinis kelias, kuriuo dažnai bando naudotis asmenys, gabenantys kontrabandinius rūkalus iš Dieveniškių kilpos į Lietuvos gilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių