Draudžiamas žuvis gaudžiusį kaunietį sulaikė pasieniečiai

  • Teksto dydis:

Dalyvaudami aplinkosauginėje akcijoje „Karšis 2016“ Vileikių užkardos pasieniečiai Rusnės saloje sulaikė kaunietį, kuris buvo sugavęs dvi draudžiamas žvejoti žuvis.

Nuo balandžio 20 d. iki  gegužės 20 d. Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas Nemuno deltos regioniniame parke paskelbė akciją „Karšis 2016“. Tuo metu visus sugautus karšius privaloma nedelsiant paleisti atgal į vandens telkinį.

Akcijoje dalyvauja ne tik aplinkosaugininkai, bet ir policijos bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, taip pat į pagalbą pasitelkti neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai.

Vykdant akciją tikrinami žvejai mėgėjai: ar žvejyba vyksta teisėtai, ar jie turi įsigiję žvejo mėgėjo kortelę, ar nenaudojami draudžiami žvejybos įrankiai bei būdai, ar nėra gaudomi karšiai.

2016 m. balandžio 22 d.  vykdydami šią akciją Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pareigūnai Šilutės rajone, Rusnės saloje prie Skirvytės upės, sulaikė 45 metų Kauno gyventoją,  kuris draudžiamu laikotarpiu buvo sugavęs du karšius.

Pasieniečiai iškvietė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilutės padalinio aplinkosaugininkus, kurie  kauniečiui už šiuos pažeidimus pradėjo administracinės bylos teiseną bei paėmė meškerę ir sugautą žuvį.


Šiame straipsnyje: nusikaltimasgamtažuvisžvejyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

nesamone

nesamone portretas
Didziausia nesamone del atjungto apsildymo,kaip galima ir kiek galima tyciotis is Klaipedos gyventoju,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių