Du broliai kalės už baikerio nužudymą

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas antradienį padėjo tašką daugiau nei prieš penkerius metus nužudyto Elektrėnų baikerio 36 metų Mariaus R. byloje.

Kaltais dėl jo mirties lieka pripažinti Arvydas ir Virgilijus Kutko. A.Kutko kalės 12 metų , o V.Kutko – 10 metų.

2013 metų kovą abu broliai buvo nuteisti kaip nusikaltimo bendrininkai. 2014 metų sausį bylą peržiūrėjęs Apeliacinis teismas vieną brolį V.Kutko dėl nužudymo išteisino. Vėliau Aukščiausiasis Teismas bylą dar kartą grąžino Apeliaciniam teismui.

Šiemet gegužę jie buvo vėl pripažinti kaltais.

Broliai teigė, kad važiuodami į baikerių stovyklą nesiruošė žudyti baikerio, o V.Kutko nežinojo, kad brolis turi ginklą.

Aukščiausiasis Teismas mano, kad Apeliacinis teismas motyvuotai paneigė nuteistųjų versiją, kad, važiuodami į baikerių stovyklą, jie nesiruošė naudoti smurto, važiavo ieškoti pamestų raktų, o smurtas tik buvo atsakas į kitų asmenų naudotą smurtą prieš juos.

Bylos duomenimis, 2011 metų liepos 30-sios naktį Elektrėnų „Klajoklių“ baikerių klubo organizuotoje sąskrydžio vietoje, prie Elektrėnų marių, tarp V.Kutko ir Mariaus R. kilo konfliktas. 

Jo metu V.Kutko buvo nežymiai sužalotas. Ryte stovykloje V.Kutko pasirodė su broliu. Įvykio liudytojai teigė, kad atvykėlių niekas nepuolė. Marius R. prie brolių priėjo tik jų kviečiamas. Baikeriui priėjus, pirmas jam smūgį sudavė V.Kutko. Nuo smūgio vyras susvirduliavo, bet nenukrito. Po to A.Kutko paleido su šūvius Mariui R. į nugarą.

V.Kutko rodė žaizdą savo galvoje ir sakė: „Pažiūrėk, ką man padarė, atsiskaitėme, važiuojam“.

Aukščiausiojo Teismo trijų teisėjų kolegija nusprendė, kad visos bylos aplinkybės duoda pagrindą išvadai, kad tarp brolių buvo išankstinis susitarimas naudoti smurtą prieš baikerį.

„Esant bendrininkavimui, visi padariniai, kuriuos apėmė bendrininkų susitarimas, inkriminuojami visiems bendrininkams, nepriklausomai nuo jų konkretaus indėlio į padarinių sukėlimą

Nužudyto baikerio artimiesiems iš viso priteista neturtinė žala. Nužudyto vyro dukrai kas mėnesį kaltieji taip pat turės mokėti išlaikymą iki 2022 metų, kol mergaitė taps pilnamete. Broliai Kutko taip pat turės sumokėti už nukentėjusiųjų advokato paslaugas.

Marius R. mirė nespėjus jo nuvežti į ligoninę.

Nužudytasis motociklininkas ir nuteistieji – Elektrėnų gyventojai. Paskutinį 2011 metų liepos savaitgalį netoli Pastrėvio, Elektrėnų marių pakrantėje, vyko tradicinė Pabaltijo baikerių paplūdimio tinklinio šventė. Per ją ir įvyko tragedija.


Šiame straipsnyje: Elektrėnainužudymasbaikeriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių