Šokiruojantis žiaurumas: girtas paauglys mirtinai sutrypė sesers kačiuką

  • Teksto dydis:

Pirmadienio vakarą į Ukmergės policiją kreipėsi tėvas, prašęs sutramdyti jo septyniolikmetį sūnų.

Pirmadienio vakarą į Ukmergės policiją kreipėsi tėvas, prašęs sutramdyti jo septyniolikmetį sūnų.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, pareigūnams atvykus paaiškėjo, kad neblaivus vaikinas nužudė sesers kačiuką.

Deltuvos seniūnijoje gyvenanti šeima ne kartą buvo lankyta pareigūnų – tą vakarą joje buvo švenčiama. Nuo stalo pakilęs septyniolikmetis savo metais vyresnei seseriai nei iš šio, nei iš to pasakė, kad sumuš jos kačiuką. Nuėjęs į kitą kambarį, jis ėmė trypti trijų savaičių gyvūnėliui ant galvos. Smūgių teko ir seseriai, bandžiusiai apginti savo augintinį. Kačiukas netrukus nudvėsė.

Policijos pareigūnai nepilnametį pristatė į policijos komisariatą. Jam nustatytas 1,78 promilės girtumas. Jaunuolis sulaikytas ir dviem paroms patalpintas į areštinę.

Smurtautojo seseriai nustatytas 1,85 promilės girtumas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo bei žiauraus elgesio su gyvūnais.

Įtariamasis nepilnametis yra įrašytas į policiją dominančių vaikų sąrašą. Praėjusiais metais jam buvo pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Kovą Ukmergės rajono apylinkės teisme jis buvo nubaustas baudžiamuoju įsakymu 1 metų ir 4 mėnesių laisvės apribojimo bausme, įpareigojant be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos, mokytis arba pradėti dirbti, neatlygintinai išdirbti 100 valandų. Taip pat buvo paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Nepilnamečių reikalų pareigūnai septyniolikmetį yra ne kartą baudę už alkoholio ir narkotinių medžiagų vartojimą bei už chuliganizmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių