Iš girtaujančių tėvų bus atimtas dviejų mėnesių kūdikis?

  • Teksto dydis:

Joniškio rajono Vaiko teisių apsaugos skyrius iš girtaujančios socialinės rizikos šeimos ketina paimti dviejų mėnesių kūdikį.

Trečiadienį 13 val. 54 min. gautas pranešimas, kad Joniškio rajone, Jankūnų kaime, mama vartoja alkoholinius gėrimus ir neprižiūri vaikų.

Įvykio vietoje policijos pareigūnai 40-metei motinai nustatė 1,84 prom., o 42 metų tėvui – 1,16 prom. alkoholio girtumą.

Namuose buvo trys nepilnamečiai vaikai – 12-metė mergaitė, 9-erių metų mergaitė ir pernai gimęs kūdikis, taip pat 20-metis jų brolis.

Joniškio rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Stasys Rakštys BNS sakė, kad pranešimas buvo gautas dėl neblaivių tėvų, apie galimą smurtą negauta jokių skundų. Todėl neblaivus tėvas paliktas kartu su vaikais namuose ir blaiviu pilnamečiu sūnumi.

Tuo metu neblaivi motina su kūdikiu kartu su Joniškio Vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotojais buvo nuvežti į ligoninę. Pagal egzistuojančią tvarką, paėmus vaiką iš šeimos jis pristatomas medikų apžiūrai.

Joniškio rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Olga Vaičiūnienė BNS sakė, kad motinai gydytojai leido pabūti su vaiku, mažylis iki šiol yra ligoninėje. Išsiblaiviusi motina rūpinosi kūdikiu.

Į šeimą grąžintas nebus

Penktadienį dėl įvykio motina lankėsi Vaiko teisių apsaugos skyriuje.

„Mums seniai žinoma ši socialinės rizikos šeima. Supratome, kad ten tinkamos aplinkos vaikui nebus, todėl jį paėmėme iš šeimos“, – BNS sakė O. Vaičiūnienė.

„Manau, kad ne“, – sakė O. Vaičiūnienė, BNS paklausta, ar kūdikis grįš į šeimą.

Kiti nepilnamečiai vaikai palikti namuose su tėvu ir blaiviu pilnamečiu broliu.

Dar vienas kūdikis nuo neblaivaus tėvo vos nenukentėjo Lazdijų rajone.

Incidentas įvyko ketvirtadienio vakarą, apie 19 val. 40 min., namuose Cijūniškės kaime.

Neblaivus (1,33 prom. alkoholio) 32-ejų metų vyras smurtavo prieš savo 24-erių metų sugyventinę, nustūmė ją ant lovos. Moteris užgriuvo ant gulinčios dukters. Moteris su pernai gimusia dukra paguldytos į Vaikų skyrių stebėti. Įtariamasis uždarytas į areštinę, pranešė Policijos departamentas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stalinas

Stalinas portretas
Baudžiauninkai, gimdykite vaikus homopartneriams.

Kriste

Kriste portretas
Tai vis dėlto reikia skandinaviško alkoholio pardavimo modelio Lietuvai. Bet koks puolimas dabar vyksta prieš valdžią alkoholio gamintojų valdomoje žiniasklaidoje

As

As portretas
Darbu duokit!Tures kuo uzsiimti nereiks gert!!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių