Į A. Šedžiaus namus įsibrovę plėšikai sulaukė atpildo

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį kaltais pripažino tris asmenis, pasikėsinusius iš Šiaulių politiko, buvusio Seimo nario Andriaus Šedžiaus pagrobti 100 tūkst. litų.

Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį kaltais pripažino tris asmenis, pasikėsinusius iš Šiaulių politiko, buvusio Seimo nario Andriaus Šedžiaus pagrobti 100 tūkst. litų.

Kaip pranešė teismas, keturis kartus teistam 26 metų R.P., subendrinus su ankstesne bausme, skirti ketveri metai nelaisvės, du kartus teistam 34 metų R.K. skirta subendrinta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė, o kartą teistam 21 metų D.S., kalinčiam už kitą nusikaltimą, – subendrinta devynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Nuteistiesiems taip pat reikės solidariai atlyginti žalą už sugadintą 2,4 tūkst. litų (690 eurų) vertės turtą, o užsienyje pasislėpusiam R.P. taip pat reikės padengti ekstradicijos išlaidas, siekiančias per 2,2 tūkst. eurų.

Nusikaltimą trys nuteistieji ir dar vienas įtariamasis, kurio byla išskirta, įvykdė 2009 metų gruodžio 6 dieną.

Nustatyta, kad nusikaltimą organizavo R.K. ir D.S. Jie išsiaiškino, kur gyvena ir kokį turtą turi politikas, surado padėjėją, kurio atžvilgiu išskirta byla, ir vykdytoją R.P. Vyrai keturiese automobilyje aptarė nusikaltimo planą.

Organizatoriai vykdytojui R.P. nurodė per išdaužtą namo langą įsibrauti į A.Šedžiaus namus ir pagrobti seifą su 100 tūkst. litų. Jie tikėjosi, kad šeimininko namuose nėra.

R.P. akmeniu ir laužtuvu išdaužė gyvenamojo namo durų stiklą ir įsibrovė į šiauliečio namus, tačiau pinigų nepagrobė, nes namuose buvęs politikas pradėjo šaukti, grasino šausiantis, todėl įsibrovėlis pabėgo.

Per ikiteisminį tyrimą R.P. pripažino kaltę, tačiau teismo proceso metu pakeitė parodymus. Kaltinamasis aiškino, nusprendęs apiplėšti namą todėl, kad pritrūko pinigų. Esą jis nežinojęs nei kur eina, nei kas ten gyvena.

Šiaulių apylinkės teismas atmetė minėtus kaltinamojo parodymus. Nusikaltimo organizatoriai R.K. ir D.S. pateikė kitą nusikaltimo versiją - esą po naktiniame klube buvusio konflikto norėję atkeršyti nukentėjusiajam – išdaužyti langus, o R.P. suradę kaip vykdytoją.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių