Į Lietuvą atgabeno Rumunijoje, Ispanijoje ir Rusijoje vogtus automobilius

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Lenkija ir Baltarusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė tris, įtariama, vogtus automobilius. Jų paiešką buvo paskelbę Rumunijos, Ispanijos ir Rusijos teisėsaugininkai.

Pasienyje su Lenkija ir Baltarusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė tris, įtariama, vogtus automobilius. Jų paiešką buvo paskelbę Rumunijos, Ispanijos ir Rusijos teisėsaugininkai.

VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, šeštadienį patikrinti sustabdė automobilvežį „Volvo“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo 50-metis Ukmergės gyventojas, samdomas vairuotojas.

Automobilvežiu į Lietuvą buvo gabenami 7 automobiliai. Kalvarijos pasieniečiai patikrino jų dokumentus.

Nustatyta, kad 2007 m. laidos „Lexus“ kaip vogto nuo 2010 m. ieškojo Rumunijos pareigūnai. Kitų automobilių dokumentai buvo tvarkingi.                               

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Lexus“ buvo nukeltas nuo automobilvežio ir yra saugomas Kalvarijos užkardoje. Ukmergietis vairuotojas po apklausos paleistas. Jam pasieniečiai leido įvežti automobilvežiu kitas gabentas mašinas.

Dar du, įtarta, vogtus automobilius sulaikė Medininkų punkte dirbę VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai. Penktadienį jie tikrino iš Baltarusijos įvažiuojančio automobilio „Honda Shuttle“ ir jį vairavusio 34-erių Baltarusijos piliečio dokumentus. Ant mašinos buvo baltarusiški numeriai. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad šios mašinos kaip vogtos nuo 2013 m. liepos ieškojo Ispanijos teisėsaugininkai. Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotojas po apklausos paleistas, o „Honda Shuttle“ saugomas Vilniaus rinktinėje.

Sekmadienį Medininkų punkte pasieniečiai tikrino į Lietuvą įvažiuojančio 2009 m. laidos „Land Rover“ su baltarusiškais numeriais ir jį vairavusio 50-mečio Baltarusijos piliečio dokumentus. Paaiškėjo, kad šio visureigio kaip vogto paiešką praėjusių metų gruodžio 20-ąją paskelbė Rusijos teisėsauga. Ir šiuo atveju dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baltarusis po apklausos paleistas. „Land Rover“ saugomas Vilniaus rinktinėje.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 73 automobilius, kurie, įtarta, buvo vogti ir kuriais bandyta vykti per sieną.


Šiame straipsnyje: automobiliaivagystėsvagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Meme

Meme portretas
Nu baisu....vagims nukapot krumplius,tik taip atsikratysim brudo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių