Ispanijoje vogtą vilkiką vairavęs rusas nevykdė pasieniečių nurodymų

  • Teksto dydis:

Kybartų punkte pasieniečiai sulaikė Rusijos piliečio vairuotą vilkiką „Renault Magnum“, kurio, įtariama, kaip vogto ieškojo Ispanijos teisėsaugininkai.

Vairuotojas atsisakė vykdyti teisėtus VSAT pareigūnų reikalavimus, todėl turės reikalų su Vilkaviškio teismu.

Pirmadienį VSAT Pagėgių rinktinės Kybartų užkardos pareigūnai Kybartų  pasienio kontrolės punkte tikrino iš Kaliningrado srities į Lietuvą vykstančio krovininio automobilio „Renault Magnum“ su rusiškais numeriais bei puspriekabe ir vairuotojo, 50 metų Rusijos piliečio, dokumentus. Pasieniečiai išsiaiškino, kad šios 2005 m. pagamintos transporto priemonės nuo 2016 m. balandžio kaip vogtos ieško Ispanijos teisėsaugininkai.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vairuotojas ir vilkikas buvo pristatyti į Kybartų užkardą. Pasieniečiai Rusijos piliečiui nurodė atkabinti puspriekabę, o vilkiką pastatyti sulaikytiems automobiliams skirtoje aikštelėje. Vairuotojas atsisakė vykdyti teisėtus VSAT pareigūnų nurodymus. Tuomet jam už statutinių valstybės tarnautojų teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymą pradėta administracinės bylos teisena ir įteiktas šaukimas atvykti į Vilkaviškio rajono apylinkės teismą. Čia po savaitės bus nagrinėjama ši byla, o nepaklusniam vairuotojui  gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų.

Po apklausos Rusijos pilietis paleistas. „Renault Magnum“ saugomas Kybartų užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių