Išplūdo gydytoją ir pagrasino su juo susidoroti

  • Teksto dydis:

Gruodžio mėnesį Šiauliuose vieną po kito nusikaltimus vykdęs 37 metų Akmenės rajono gyventojas izoliuotas nuo visuomenės - teismas sankcionavo jo suėmimą trims mėnesiams.

Gruodžio mėnesį Šiauliuose vieną po kito nusikaltimus vykdęs 37 metų Akmenės rajono gyventojas izoliuotas nuo visuomenės - teismas sankcionavo jo suėmimą trims mėnesiams.

Jis gruodžio 7-osios naktį Šiaulių psichiatrijos ligoninės priėmimo skyriuje, būdamas girtas (1,03 promilės alkoholio), necenzūriniais žodžiais plūdo gydytoją, spardė kėdes, grasino susidoroti. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, chuliganui buvo pareikšti įtarimai ir jis uždarytas į areštinę.

Gruodžio 10 dieną tik išleistas iš areštinės, jis iš specialiosios mokyklos kiemo aikštelės jis nugvelbė neužrakintą 1998 metais pagamintą ir mokyklai priklausantį mikroautobusą „Mercedes-Benz 312D“. Tą pačią dieną apie 16 val. mikroautobusas buvo sustabdytas Akmenėje. Policijos pareigūnai nustatė, kad transporto priemonę pavogęs vyras ne tik neturėjo teisės vairuoti, bet ir už automobilio vairo sėdo neblaivus (0,76 promilės alkoholio). Dėl automobilio vagystės buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamasis dviem paroms vėl uždarytas į areštinę.

Paaiškėjo, kad areštinė įtariamojo neišgąsdino - gruodžio 14-osios naktį Šiauliuose, Žemaitės gatvėje vyras išdaužė kebabinės durų stiklą, pavogė kasos aparato stalčių su 100 litų. Jis buvo sulaikytas, atvesdintas į policijos komisariatą ir uždarytas į areštinę. Pavogtasis kasos aparatas su pinigais surasti. Apklausiamas vyras neneigė apvogęs kebabinę, labai gailėjosi taip pasielgęs ir pareigūnams išdėstė, kas vyko prieš tai.

Jis papasakojo, kad gruodžio 13-ąją Naujojoje Akmenėje buvo primuštas, tačiau dėl to pretenzijų niekam nereiškė, pareiškimo nerašė. Po šio įvykio dėl patirtų sužalojimų buvo atvežtas į Šiaulių ligoninę. Labai tikėjosi, kad bus paguldytas į stacionarą, tačiau medikai po apžiūros jį išleido gydytis ambulatoriškai. Nakties metu išėjęs iš ligoninės ir nežinodamas Šiaulių miesto, vyras nuėjo jam nežinoma kryptimi. Pakeliui priėjo kebabinę. Labai norėjo valgyti, o kebabinė nedirbo.

Tuomet jam spontaniškai kilo mintis patekti vidun. Ant gatvės grindinio rastu plytgaliu jis išdaužė lango stiklą ir apie 10 minučių laukė, ar nesuveiks signalizacija. Signalizacija nekaukė, atskubančių policijos ar apsaugos ekipažų nesimatė. Tai buvo ženklas, kad kebabinėje gali laisvai šeimininkauti.

Įlindęs vidun, jis ne tik numalšino alkį, bet ir rado pinigų, kurių turėjo užtekti kelionei namo. Iš po kasos aparato ištraukęs metalinę dėžutę su pinigais, akmeniškis spruko iš kebabinės ir patraukė Architektų gatvės link. Netrukus jį, einantį gatve, sustabdė policijos pareigūnai.

„Akivaizdu, kad į nusikalstamą veiklą įsisukusiam vyrui už viešosios tvarkos pažeidimą ir automobilio vagystę taikytos kardomosios priemonės buvo visiškai neefektyvios. Teisėsaugos institucijos, turėdamos pagrįstų motyvų, kad du kartus teistas Lietuvoje ir ne kartą su teisėsauga susidūręs užsienyje asmuo gali ir toliau daryti naujus nusikaltimus, dabar skyrė pačią griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą“, - rašoma policijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mhm

mhm portretas
Nu yra, yra tokių abredukų. Ką padarysi, jau jam tik Dievas ir daktarai atleis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių