Penki jaunuoliai bus teisiami už iš senukų išviliotus tūkstančius eurų

  • Teksto dydis:

Penki jaunuoliai bus teisiami už sukčiavimą ir plėšimus: jie kaltinami 2017 metais iš trijų garbaus amžiaus marijampoliečių išvilioję daugiau kaip 15 tūkstančių eurų.

Tyrimo metu nustatyta, kad nukentėjusiems skambino ir nurodymus dėl nusikaltimų vykdymo davė asmenys, kurie nusikaltimus organizavo iš Marijampolės pataisos namų.

Prieš teismą stos 20, 19 ir 18 metų marijampoliečiai, jau ne kartą teisti dėl vagysčių, plėšimų, svetimo turto sugadinimo ir kitų nusikalstamų veikų.

Teisiamas taip pat bus 22-ejų kaunietis, kalintis dėl vagysčių ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo bei pirmą kartą nusikalstama veika įtariamas devyniolikmetis marijampolietis.

Kaip pranešė Marijampolės apskrities policija, pernai liepą ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus nukentėjusiojo 79-erių metų marijampoliečio pranešimą.

Nustatyta, kad senukui paskambinęs tariamas policijos tyrėjas paaiškino, jog yra areštuotas jo butas, kurį galima panaikinti tik sumokėjus 10 tūkst. eurų.

Nukentėjusiajam patvirtinus, jog tokią pinigų sumą jis turi namuose, sukčius paprašė pinigus paruošti, nes netrukus pas jį į namus bus atsiųstas policijos kursantas, kuris pinigus nufotografuos.

Neilgai trukus, dar tebesikalbant telefonu su tariamu tyrėju, suskambo nukentėjusiojo buto durų skambutis. Marijampoliečiui atidarius duris, į butą įsiveržė du jaunuoliai. Dvidešimtmetis kaltinamasis, nukentėjusįjį sumušė, o aštuoniolikmetis bute ieškojo senolio pinigų, tačiau nerado.

Nukentėjusiajam pradėjus šauktis pagalbos, iš buto plėšikai skubiai pasišalino.

Nusikaltėliai buvo atkaklūs ir kitą dieną nukentėjusiajam vėl paskambino tas pats apsimetėlis tyrėjas, tačiau nukentėjusysis teigė buvęs sumuštas ir į butą nieko neįsileisiąs.

Sukčius tuomet įtikinėjo senolį dar kartą į namus įsileisti atsiųstą asmenį bei jam paduoti 10  tūkst. eurų, nes esą policijos pareigūnai surengs pasalą ir asmenį sulaikys, o senoliui bus grąžinti pinigai.

Nukentėjusiajam sutikus, ir dar tebekalbant telefonu su tariamu tyrėju, į buto duris jis sulaukė skambučio ir į namus įsileido „tyrėjo“ siųstą devyniolikmetį, kuris gavęs iš senolio 10 tūkst. eurų pasišalino.

Nuo šios organizuotos grupės narių, kaip manoma, nukentėjo ir 88-erių bei 84-erių Marijampolės gyventojai.

Vienas iš jų nurodė, kad į jo namus atėjo nepažįstamas asmuo ir pasakė, kad reikia nufotografuoti jo turimus pinigus. Senoliui atnešus pinigus, buto koridoriuje nepažįstamasis pastūmė jį, o šiam pargriuvus ant žemės, pagarsino susidorojimu, jei neatiduos pinigų.

Tuomet pagriebęs nukentėjusiajam iš rankų 3 tūkst. eurų bei spyręs į koją, pasišalino iš buto.

Kita senutė kreipėsi į policiją, kai į jos namuose esantį laidinį telefoną paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė policijos pareigūnu ir apgaule išviliojo jai priklausančius 1390 eurus.

Tyrimo metu nustatyta, jog „pareigūnas“ moteriai pranešė, kad jos namuose yra galimai padirbti pinigai ir reikia juos būtinai nufotografuoti. Pas nukentėjusiąją netrukus atvyko apsimetėlio pareigūno pasiuntinys, kuris paėmė pinigus ir iš buto skubiai pasišalino.

Pareigūnai, išanalizavę minėtuose ikiteisminiuose tyrimuose surinktą medžiagą, nustatė, kad nusikalstamas veikas galėjo įvykdyti tie patys asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių