Įžūlus nusikaltimas: skerdykla nevalytas nuotekas pumpavo tiesiai į pievą

  • Teksto dydis:

Aplinkosaugininkai liko šokiruoti patikrinę Šiaulių rajone esančią skerdyklą – gamybinės nuotekos pro pramuštą skylę tvoroje buvo pumpuojamos tiesiai į pievą.

Praėjusią savaitę pagal pranešimą į šią skerdyklą nuvykę Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai nustatė, kad nevalytos gamybinės nuotekos buvo pumpuojamos iš skerdyklos tiesiai į greta esančią teritoriją

Tam betoninėje tvoroje buvo išmuštos skylės ir nutiestos žarnos, o nuotekomis užteršta ne tik šalia esanti pieva, bet ir visi grioviai bei priešgaisrinis tvenkinys, pranešė Aplinkos ministerija.

Tyrimo metu taip pat paaiškėjo, kad skerdykla naudojasi nelegaliu gręžiniu ir neveda jokios vandens ir nuotekų apskaitos. Skerdyklos vadovė pateikė nuotekų išvežimo dokumentus, kurie liudija, kad kas mėnesį buvo išvežama vos po 8 kubinius metrus nuotekų, t.y. dešimtis kartų mažiau, negu sunaudojama vandens. Pasak pranešimo, akivaizdu, kad visos kitos nuotekos patekdavo į aplinką visai šalia skerdyklos.

Skerdyklos administracijai surašyti protokolai, bus skirtos baudos ir teks atlyginti gamtai padarytą žalą. Pareigūnai paėmė mėginius, juos ištyrus paaiškės gamtai padarytos žalos dydis ir mastas.

Šiaulių aplinkosaugininkai taip pat patikrino ir netoliese esančią ūkininko fermą. Joje rastas nelegalus gręžinys, kuris buvo visai šalia minėtos skerdyklos.

Už nuotekų išleidimą į aplinką gresia bauda iki 1158 eurų, o už gręžinio naudojimą be gręžinio paso – iki 1448 eurų.

Į aplinkosaugininkų akiratį skerdykla patenka jau ne pirmą kartą: praėjusio patikrinimo metu buvo nustatyta, kad skerstų gyvulių viduriai ir kitos atliekos buvo vežamos ir pilamos tiesiog pamiškėje. Tuomet Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba  sustabdė skerdyklos veiklą, o aplinkosaugininkai technologei skyrė baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
patrese pieva ir tiek.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių