Jauną kontrabandininką išdavė akivaizdus jaudulys

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai sulaikė Baltarusijos pilietį, savo vairuotą lengvąjį automobilį pavertusį cigarečių slėptuve. Kontrabandininką išdavė įtartinas vairavimas ir jaudulys patikros metu.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos (VSAT) Kenos užkardos pareigūnai ties Vilniaus rajono Kalvelių kaimu pastebėjo lengvąjį automobilį „Peugeot 406“ baltarusiškais registracijos numeriais. Jo vairuotojas, manoma, taip pat pastebėjęs pasieniečius, pasuko savo transporto priemonę į šalutinį kelią ir mėgino važiuoti toliau.

Kalvelių prieigose „Peugeot 406“ sustabdę pareigūnai iškart atkreipė dėmesį į vairuotojo elgesį. Legaliai į Lietuvą atvažiavęs 25 metų baltarusis akivaizdžiai jaudinosi, nesugebėjo atsakyti į kai kuriuos klausimus, todėl jo mašiną nuspręsta patikrinti Medininkų punkte, kur tam yra įrengtos specialios patalpos.

Apžiūros metu paaiškėjo, kad „Peugeot 406“ durelėse, atsarginiame rate, erdvėse už bamperių ir prietaiso skydelio buvo išslapstyti 2339 pakeliai cigarečių „Minsk Superslims“ be akcizo mokesčio ženklų.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusiui pradėta administracinė teisena. Vyras privalės atvykti į teismą.

Už minėtą nusižengimą užsieniečiui gresia bauda nuo 4000 iki 6000 eurų. Automobilis ir neteisėtai gabenti rūkalai laikinai saugomi Kenos užkardoje užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių