Jungtinė Karalystė išdavė arešto orderius buvusiems „Snoro“ savininkams

  • Teksto dydis:

Jungtinė Karalystė išdavė arešto orderius buvusiems „Snoro“ banko savininkams, kurie, pralaimėję kovą dėl ekstradicijos sukčiavimu juos kaltinančiai Lietuvai, dingo iš šalies.

Vladimiro Antonovo teisininkams pareiškus, kad jis pabėgo į Rusiją, pažeidęs paleidimo už užstatą sąlygas, Londono teismo teisėjas pirmadienį panaikino ir Rusijos piliečio V. Antonovo, ir Lietuvos piliečio Raimondo Baranausko paleidimo už užstatą kardomąją priemonę.

V.Antonovo advokatė Karen Todner pirmadienį pareiškė, kad jis išvyko iš Didžiosios Britanijos, nes bijojo dėl savo gyvybės.

Lietuvos generalinė prokuratūra penktadienį pranešė, kad britų teisėsauga nebegali rasti žlugusio banko „Snoras“ savininkų, kuriuos ji turėjo perduoti Lietuvai. Pasak Lietuvos žiniasklaidos, jie slapstosi Rusijoje.

Dviejų instancijų Britanijos teismai yra sutikę perduoti A.Antonovą ir R.Baranauską Lietuvai. Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo, jie įtariami pasisavinę apie 490 mln. eurų „Snoro“ turto.

Lietuva jau trejus su puse metų bando sugrąžinti V. Antonovą ir jo verslo partnerį R. Baranauską į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Supra

Supra portretas
Tikriausiai nelabai stropiai bando... O tuos, kurie juos isleido is Lietuvos, jau pasodino?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių