Kaip nepakliūti į vaistus internete parduodančių sukčių rankas?

  • Teksto dydis:

Ne vienas tikriausiai pritartų, kad vaistinėse paliekame daugiau pinigų nei reikėtų, o dėl šios priežasties tenka ieškoti būdų, kaip gauti pigesnių medikamentų. Vieni važiuoja jų pirkti į užsienį, kiti – siunčiasi internetu. Deja, pastaruoju atveju atsiranda vis daugiau sukčių, norinčių nesąžiningai pasipelnyti.

Lietuvos policija savo socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje pasidalino patarimais, kaip atskirti, kad vaistus internete siūlo sukčiai.

Apgaulingos interneto svetainės

Paprastai svetainės, kuriose siūloma įsigyti vienokį ar kitokį preparatą, būna sukurtos užsienio šalyse. Jas galima atskirti iš rėksmingų spalvų, mirgančių paveikslėlių, protarpiais iššokančių reklamų bei įvairių šūkių.

Neegzistuojantys gydytojai

Tokiuose portaluose galima pamatyti nemažai gydytojų citatų. Taip pat jose minimos gydymo įstaigos. Tačiau įvedus minimų gydytojų ar gydymo įstaigų duomenis į Google paiešką, dažniausiai informacija negaunama, nes tokie asmenys ar institucijos neegzistuoja.

Klaidingi tekstai

Verta patikrinti, ar visos ikonos, skiltys ar rubrikos yra aktyvios. Be to, tokiuose puslapiuose tekstai dažniausiai būna nerišlūs, pažodžiui versti iš užsienio kalbos bei su gramatinėmis klaidomis.

Portalo vizualizacija

Fiktyvios svetainės dažniausiai būna nukopijuotos nuo originalių – naudojamos tos pačios platformos, pakeičiami tik medikamentų pavadinimai bei jų nuotraukos.

Lietuvos policija skatina susisiekti visus, pastebėjusius panašius portalus ir kilus abejonėms ar reklamuojamas produktas yra tikras. Tai galima padaryti telefonu 8 800 735 68 arba el. Paštu vvkt@vvkt.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

*

* portretas
Vaistus internete pirkti nesaugu, negalima.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių