Kalėti nuteisti savo tėvą mirtinai sumušusi moteris ir jos draugas

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas penktadienį kaltiais pripažino ir laisvės atėmimo bausmėmis nuteisė vyrą ir moterį, per išgertuves mirtinai sumušusius moters tėvą.

Kaip pranešė teismas, 37-erių R.R. skirta 10 metų, o 45-erių D.K., nužudžiusiai savo tėvą – 14 metų laisvės atėmimo bausmės.

Nusikaltimas padarytas 2013 metų rugsėjį Joniškio rajone, Dargių kaime. Bylos duomenimis, D.K. su draugu R.R. atvyko į Dargių kaimą pas savo tėvus. Ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme D.K. teigė, kad lemtingąjį vakarą jis su draugu ir abu jos tėvai gėrė atsivežtus alų, degtinę, sidrą.

Begeriant, anot kaltinamosios, mama ėmusi pasakoti, kad tėvas vaikystėje mergaitę skriaudęs, vertęs sunkiai dirbti, ir apskritai nesąs jos tėvas. Po tokių žodžių vyras ir žmona ėmė pyktis, tada D.K. tėvą pargriovė ant grindų ir ėmė jį spardyti. Kai moteris liovėsi, gulintį A.D. ėmė spardyti ir mušti R.R.

Name girtauta ir kitą dieną. Abu kaltinamieji neneigė, kad vyrą mušė. Tik nei vienas, nei kitas negalėjo pasakyti, kiek kartų aukai sudavė. Teisme jie teisinosi, jog nužudyti žmogaus nenorėjo.

Jie pateikė versiją, kad vyras galėjo mirti nuo sužalojimų, kuriuos patyrė griūdamas ant laiptų. Kaltinamieji aiškino, jog kitą dieną jį rado sukniubusi koridoriuje ir parvedė į namus. Tą pačią dieną A.D. mirė.

Vėliau medikai konstatavo, jog A.D. mirė nuo vidaus organų sužalojimų.

Teismas R.R. ir D.K. pateiktą versiją atmetė kaip gynybinę. Teisme medicinos ekspertas konstatavo, jog vyro patirti sužalojimai nebūdingi sužalojimams, patiriamiems nugriuvus.

Teismo sprendimu nužudytojo artimiesiems iš R.R. ir D.K. priteista po 5792 eurus neturtinei ir 1631 euras turtinei žalai atlyginti.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių