Kapčiamiesčio pasieniečių sulaikomi kontrabandininkai bandė priešintis

  • Teksto dydis:

Lazdijų rajone pasieniečiai sulaikė du kontrabandininkus iš Druskininkų, kurie gabeno daugiau kaip pustrečio tūkstančio pakelių baltarusiškų rūkalų. Sulaikymo metu nešikai priešinosi. Vienas jų Kapčiamiesčio pasieniečiams su nelegaliais rūkalais įkliuvo antrą kartą.

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos, Specialiosios paskirties komandos ir Kriminalinės žvalgybos skyriaus pasieniečiai pasirengė sulaikyti kontrabandininkus prie Lazdijų rajono Volskų kaimo. Ši vieta yra miške maždaug už 5 kilometrų nuo sienos su Baltarusija. Į pagalbą atskubėjo ir pasieniečiai kinologai su tarnybiniais šunimis.

Šioms VSAT pajėgoms įkliuvo į Lietuvos gilumą mišku ėję  du  vyrai su ryšuliais. Nešikai priešinosi, todėl VSAT pareigūnai panaudojo kovinės savigynos veiksmus ir abu nešikus surakino antrankiais.

31-erių druskininkietis ir 25-erių Druskininkų savivaldybės gyventojas gabeno į polietileną supakuotus ryšulius. Juose buvo 2650 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Netoliese rasta ir guminė valtis, kuria, įtariama, abu nešikai su kontrabanda persikėlė per Lietuvos teritorija tekančią Baltosios Ančios upę.

Pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Už tai 25-erių Druskininkų savivaldybės gyventojui gresia bauda nuo 4 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. 31-erių druskininkietis Kapčiamiesčio pasieniečiams su kontrabandiniais rūkalais jau buvo įkliuvęs, todėl šįkart jis sulauks baudos nuo 5200 iki 6 tūkst. eurų.

Abiems vyrams pasieniečiai įteikė šaukimus atvykti į Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmus, kur bus nagrinėjama jų byla. Po apklausų nešikai buvo paleisti. Cigaretės saugomos Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių