Kėdainiškio namuose – cheminių medžiagų arsenalas

  • Teksto dydis:

Kėdainių rajono gyventojo sodyboje rasta cheminių medžiagų, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla.

Pro šalį važiuojantiems Kėdainių rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnams įtarimą sukėlė Josvainių seniūnijoje, Kunionių kaime esanti sodyba. Užsukus į ją pastebėta daug įvairių talpų su galimai cheminėmis atliekomis. Į minėtą sodybą iškviesti Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai, Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai.

Pasak policijos pranešimo, 40-mečio Ž.V. sodyboje rasta daugiau nei 1 000 litrų galimai azoto, druskos, akumuliatorinės sieros rūgščių, įvairaus elektroninio laužo, fotopopieriaus atraižų. Daiktai paimti ir išvežti saugoti į antrinių žaliavų saugojimo aikštelę. Taip pat kieme rastas aparatas su verdančia medžiaga (plastikinė talpa, dujų balionas, stiklinė tara). Tyrimui paimtas virusio skysčio mėginys.

Policijos pareigūnai aiškinasi, kokiu tikslu Ž.V. užsiėmė tokia veikla. Įvykis tiriamas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas skelbia, kad pnaudojus dujų analizatorių, kenksmingų medžiagų nerasta. Apie įvykį informuoti civilinės saugos ir gamtos apsaugos specialistai. Nenustatytas skystis, esantis įvairiose talpose, saugomas policijos pareigūnų, kol bus perduotas į Kėdainių rajono savivaldybės aplinkosaugos ir civilinės saugos skyrių. Surinktas skystis į sandarias plastikines talpas (apie 800 litrų), perduotas saugojimui į Kėdainių aplinkosaugos ir civilinės saugos skyrių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių